Κατασκήνωση και ΚΕΓΕ, οι προτάσεις του δήμου Σουλίου για ενδεχόμενο hotspot στην Παραμυθιά

H κατασκήνωση και το ΚΕΓΕ, είναι οι προτάσεις του δήμου Σουλίου για το ενδεχόμενο που χρειαστούν να δημιουργηθούν hotspots στην Παραμυθιά, είτε εντός κτηρίων είτε σε σκηνές στους...

H κατασκήνωση και το ΚΕΓΕ, είναι οι προτάσεις του δήμου Σουλίου για το ενδεχόμενο που χρειαστούν να δημιουργηθούν hotspots στην Παραμυθιά, είτε εντός κτηρίων είτε σε σκηνές στους προαύλιους χώρους.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ είχε προηγηθεί εχτές συσκευή του περιφερειάρχη με τους δημάρχους της Ηπείρου, με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη να ζητά από τους δήμους συγκεκριμένες προτάσεις, ωστε να κατατεθεί από ατον ίδιο, πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πρόσκληση της Σταυρούλας Μπραΐμη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Παραμυθιάς, μεταξύ της δημάρχου των αντιδημάρχων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπου συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα.

Προς το παρόν σίγουρα σημεία φιλοξενίας προσφύγων, είναι τα στρατόπεδα της Φιλιππιάδας και Καλπακίου, ενώ αν υπάρξει ανάγκη και για νέους χώρους, τότε θα ενεργοποιηθούν και νέα σημεία σύμφωνα με τις προτάσεις των δήμων.

Όπως αναφέραμε και εχτές, το ζητούμενο είναι μεν ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, ωστόσο κάνεις προς το παρόν δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε τον αριθμό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν ούτε τον χρόνο παραμονής και με δεδομένη την έλλειψη της απαιτούμενης οργάνωσης, είμαστε αρνητικοί, ή διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Παραμυθιά.

In this article

Join the Conversation