Απλήρωτοι οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας

Χωρίς εξισωτική αποζημίωση έμειναν πολλοί κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας, ενώ άλλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρόστιμα που τους χρεώθηκαν, χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχονται. Το θέμα που έχει ανακύψει...

Χωρίς εξισωτική αποζημίωση έμειναν πολλοί κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας, ενώ άλλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρόστιμα που τους χρεώθηκαν, χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχονται. Το θέμα που έχει ανακύψει εκθέτει με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, ενημερώνοντας παράλληλα και τους τοπικούς βουλευτές.

Όπως σημειώνει στην επιστολή, μετά και τις τελευταίες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν πολλοί κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας έμειναν απλήρωτοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Σύλλογος για τα μέλη του διαπίστωσε αδυναμία πληρωμής για λόγους όπως μη επιλέξιμα εκτάρια, αποχαρακτηρισμό εκτάσεων από ορεινές σε πεδινές και άλλες περιπτώσεις για τις οποίες καμία ευθύνη δεν φέρουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι. Και συνεχίζοντας η επιστολή, τονίζεται: Αντίθετα μάλιστα, όπως είναι γνωστό η κατανομή των εκτάσεων δεν γίνεται από εμάς αλλά από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας. Παρατηρήσαμε επίσης ότι μετά την απόφαση με Αρ.Πρωτ. 22172 στις 12/12/2014 που υπογράφει ο τότε υπουργός Γεώργιος Καρασμάνης πολλοί κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι χάνοντας μεγάλα ποσά επί των ενισχύσεών τους.

Τέλος, στις πρόσφατες πληρωμές εξισωτικών αποζημιώσεων έκπληκτοι οι κτηνοτρόφοι μας ανακάλυψαν ότι τους έχετε χρεώσει με πρόστιμα που οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν από τι προέρχονται. Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων νομού Θεσπρωτίας σας κάνει γνωστό το παραπάνω ζήτημα, αναμένουμε τις απαντήσεις σας προτού κινηθούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.

In this article

Join the Conversation