Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τους πρόσφυγες

Την πατρίδα μας την υποβαθμίζει η φτώχεια, η ανεργία, η διάλυση των μονάδων υγείας και παιδείας. Τις ζωές μας τις τσακίζει η πολιτική, που φέρνει τώρα τη διάλυση...

Ήδη με αφορμή το προσφυγικό έχει τεθεί ξανά θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των συνόρων (ή των ορίων) της Ελλάδας, από την ίδια την Ε.Ε. Με τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΕΕ – ΝΑΤΟ, με τις αστικές τάξεις στο τιμόνι της εξουσίας, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο. Ταυτόχρονα μεγάλα μονοπώλια από την Ε.Ε. βλέπουν μια μεγάλη ευκαιρία να ξεδιαλέξουν φτηνό εργατικό δυναμικό, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερους όρους για την κερδοφορία τους, σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης. Το στόχο αυτό υπηρετεί η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Εξαιτίας όμως της πολιτικής αυτής, υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι δε θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, δε θέλουν να μείνουν σε κανένα στρατόπεδο.

Απαιτούμε:
– Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.
– Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος
– μέλος της Ε.Ε., με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
– Όχι στα hot-spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών – μελών της Ε.Ε. που θα τους επιλέξουν.
– Να δημιουργηθούν, ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών
– προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
– Ιδιαίτερα ύποπτη είναι η δράση διαφόρων ΜΚΟ, που με πακτωλό χρημάτων από μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κράτη, συμμετέχουν στο ξεδιάλεγμα των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ με την άδεια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. αλωνίζουν ανάμεσά τους.
– Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση – υποδοχή – περίθαλψη – φιλοξενία -μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία τους, στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
– Έξω ο Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της Ε.Ε. από τη φύλαξη των συνόρων»
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!