Σούλι Παρραμυθιάς: “Δριμή κατηγορώ” κατα του διαιτητή Σπυρίδωνα Τσιάκου

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς διαμαρτύρεται έντονα για την αρνητική και άδικη διαιτησία σε βάρος της ομάδας μας, του...

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς

Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς διαμαρτύρεται έντονα για την αρνητική και άδικη διαιτησία σε βάρος της ομάδας μας, του διαιτητή Σπυρίδωνα Τσιάκου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σούλι Παραμυθιάς-Αστέρα Παραποτάμου που διεξήχθη στις 09-04-2016 στο γήπεδο Παραμυθιάς.

Επιπλέον, ήπια χαρακτηρίζεται ως ανεπίτρεπτη και η απρεπής και αψυχολόγητη προσωπική συμπεριφορά του ανωτέρω διαιτητή σε ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μετά την λήξη του αγώνα για την οποία εκ των υστέρων και ο ίδιος προς τιμήν του υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει το λάθος του σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της ομάδας μας.

Οι εξόφθαλμα εσφαλμένες διαιτητικές υποδείξεις του παραπάνω διαιτητή σαφώς επηρέασαν και αλλοίωσαν το αγωνιστικό αποτέλεσμα και οδήγησαν σε ήττα την ομάδα μας.

Επικεντρώνουμε μόνο με έμφαση και αποκορύφωμα την υπόδειξη ανύπαρκτου πέναλτι σε βάρος της ομάδας μας και ταυτόχρονα τον μη καταλογισμό καταφανέστατου πέναλτι υπέρ της ομάδας μας και σε βάρος του Αστέρα Παραποτάμου.

Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας παραπέμπουμε τα αρμόδια θεσμικά όργανα του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου στο σχετικό βίντεο του αγώνα. Τέτοια σοβαρά λάθη όμως δεν δικαιολογούνται, έστω και αν βρέθηκε και στην χειρότερη μέρα, από έναν αξιολογημένο διαιτητή που φιλοδοξεί και αξιώνει την αναβάθμισή του σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά τον καθιστούν στάσιμο και μη προακτέο.

Ίσως βαρύνει η ευθύνη και το Δ.Σ. του συλλόγου μας που εμπιστευτήκαμε ανεπιφύλακτα τον παραπάνω διαιτητή παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο που υπήρχε στο παρελθόν και αποδεχόμενοι τις διαιτητικές του υπηρεσίες.

Είναι όμως σημαντικό να τονιστεί ότι οι δυσμενείς διαιτητικές υποδείξεις του ανωτέρω διαιτητή έλαβαν χώρα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ουσιαστικά βαθμολογικό αδιάφορο για το σωματείο μας που όμως αγωνίστηκε χωρίς εκπτώσεις, ενδοτικότητα και αδιαφορία τιμώντας την ιστορία και την αξιοπρέπειά του για τους εαυτούς μας και όχι για αλλήλους και αξίζουν για αυτόν τον λόγο συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που αγωνίστηκαν έντιμα, αθλητικά και ψυχωμένα, πράγμα που πρέπει να αποτιμηθεί από όλους μας.

Το θεσπρωτικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από περισσότερους και καλύτερους διαιτητές για να μπορέσει να αναβαθμιστεί και να καταστεί πλέον αξιόπιστο και στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται και ο αναγκαίος πειθαρχικός έλεγχος των αρνητικών διαιτησιών, γιατί η ατιμωρησία υποθάλπει και συντηρεί τα αρνητικά φαινόμενα στον τομέα της διαιτησίας κάθε βαθμίδας.

Για αυτόν τον λόγο προτρέπουμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην υπό λειτουργία σχολή διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας για να παραχθούν νέοι, άφθαρτοι και εξελίξιμοι διαιτητές με στόχο την ανανέωση και την αναβάθμιση του θεσπρωτικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Τέλος, με πικρία και περισυλλογή και προς αποφυγή παρεξηγήσεων στο μέλλον ζητάμε από τον ανωτέρω διαιτητή να αυτοεξαιρεθεί από την διατήτευση αγώνων της ομάδας μας εκτελώντας πλέον διαιτητικά δρομολόγια προς άλλα γήπεδα, πλην αυτών που θα αγωνίζεται η ομάδα μας. Εμείς ως σωματείο θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αισιοδοξία και υγιή μέσα, μη ανεχόμενοι όμως την αδικία σε βάρος της ομάδας μας από οποιονδήποτε προστατεύοντας τα δικαιώματά μας με κάθε νόμιμο μέσο γιατί μερικές φορές η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία και για να μην νομιστεί από ορισμένους ότι η ομάδα μας αποτελεί άβουλο «αμνόν» για σφαγή και μάλιστα πολύ πριν το Πάσχα.

Παραμυθιά
12-04-2016
Από το Δ.Σ.
In this article

Join the Conversation