Τι ειπώθηκε για τον Μπάμπη Μπάτση, στην αφιερωμένη στη μνήμη του, επιστημονική ημερίδα

Παρακαταθήκη στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αποτελεί το κλινικό και ερευνητικό έργο του αείμνηστου Θεσπρωτού καθηγητή ιατρικής Χαράλαμπο Μπάτση. Αυτό τονίστηκε στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα,...

Παρακαταθήκη στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αποτελεί το κλινικό και ερευνητικό έργο του αείμνηστου Θεσπρωτού καθηγητή ιατρικής Χαράλαμπο Μπάτση.

Αυτό τονίστηκε στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, με τη φροντίδα της Μονάδας Παθήσεων Μαστού της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σάββατο 14 Μαΐου, παρουσία διακεκριμένων ομιλητών, όπου αναλύθηκε η σύγχρονη διαχείριση όλων των σταδίων αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, από την διάγνωση μέχρι και την αποκατάσταση, εστιάζοντας σε θέματα που έχουν αλλάξει τελευταία την κλινική πρακτική, αλλά και σε θέματα που παραμένουν ακόμη αμφιλεγόμενα.

Τη Μονάδα Παθήσεων Μαστού της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη “σημάδεψε” με την επιστημονικότητα και το ήθος του ο αξέχαστος Χαράλαμπος Μπάτσης, καθώς διατέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνός και συνέβαλε, όπως σημειώθηκε, μέσα από το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση των συναδέλφων του, αλλά και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινόητα, να την εξελίξει με βάση τα σύγχρονα δεδομένα.

Μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως «ανεκτίμητος συνεργάτης» και μετά το θάνατό του, αφού η Μονάδα Παθήσεων Μαστού της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιχειρεί μεσοπρόθεσμα σημαντικά βήματα στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, όπως είναι η βιοψία υπό έλεγχο στερεοτακτικό, στηριζόμενη στο όραμα και στις προσπάθειες του Χαράλαμπου Μπάτση. με πιο σύγχρονο τρόπο, ενώ θα εξασφαλίσει μία επιπλέον ημέρα εξωτερικού ιατρείου για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Σύμφωνα με τον σημερινό υπεύθυνο της Μονάδας, αναπληρωτή καθηγητή Χαράλαμπο Χαρίση, αυτή λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και αντιμετωπίζει και παρακολουθεί 3.500 περιστατικά το χρόνο, εκ των οποίων τα 150 αφορούν σε νέους καρκίνους. Ο αξέχαστος Χαράλαμπος Μπάτσης, έχει μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτό το κατόρθωμα.

Επιπλέον, με το χαρακτήρα του, που ήταν ήπιος, συνετός και στοργικός, βοήθησε συναισθηματικά και ψυχολογικά πολλές γυναίκες.

H.M

In this article

Join the Conversation