Ζημιές σε μελίσσια από επιδρομή αρκούδας στην Αγία Κυριακή (Πόποβο) Παραμυθιάς

Εικόνα καταστροφής αντίκρισε σήμερα το πρωί, μελισσοκόμος από τα Γιάννενα, όταν πήγε να ελέγξει τα μελίσσια που έχει τοποθετημένα περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό Αγία Κυριακή (Πόποβο)...

Εικόνα καταστροφής αντίκρισε σήμερα το πρωί, μελισσοκόμος από τα Γιάννενα, όταν πήγε να ελέγξει τα μελίσσια που έχει τοποθετημένα περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό Αγία Κυριακή (Πόποβο) Παραμυθιάς

Περίπου 10 από τις κυψέλες του, ήταν κατεστραμμένες και διαλυμένες σε κομμάτια από επίθεση αρκούδας. Είναι η δεύτερη επίθεση αρκούδας, αφού την περασμένη Παρασκευή, στο ίδιο σημείο και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, είχε σημειωθεί μία ακόμα επιδρομή, καταστρέφοντας 13 κυψέλες.

Το υψόμετρο του χωριού είναι σχετικά χαμηλό (1000 μέτρα) και είναι σπάνιες οι εμφανίσεις καφέ αρκούδας.Τα τελευταία χρόνια όμως, ο αριθμός των αρκούδων έχει αυξηθεί, με τα πανέμορφα ζώα να κατεβαίνουν όλο και σε πιο χαμηλά μέρη, για αναζήτηση τροφής, προκαλώντας όμως ζημιές κυρίως σε μελισσοκόμους.

Η μόνη προστασία που μπορεί να έχει κάποιος παραγωγός, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στα ζώα,  είναι η ηλεκτρική περίφραξη του μελισσοκομείου το οποίο δεν μπορεί να διαπεράσει η αρκούδα.

Απο το thespro.gr

In this article

Join the Conversation