ΥΠ.ΕΞ: Το λεγόμενο Τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται…

«Το λεγόμενο Τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται» και η επαναλαμβανόμενη ανακίνηση ενός ανύπαρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις» απαντούν κύκλοι...

«Το λεγόμενο Τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται» και η επαναλαμβανόμενη ανακίνηση ενός ανύπαρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις» απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» έκανε αναφορά για ύπαρξη «τσαμικού» ζητήματος,

«Κατά τη διάρκεια της κατοχής από τις δυνάμεις του Άξονα» όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών «οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους φασίστες και ναζιστές κατακτητές και αποχώρησαν από την Ήπειρο πρωτοβούλως, ομαδικά και οριστικά, ακολουθώντας τις εχθρικές δυνάμεις».

Προφανώς βέβαια το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει ότι το «παλιό» ζήτημα είναι ανύπαρκτο, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει νέο, εμφανίζοντας ως απογόνους των Τσάμηδων όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Το θέμα είχαν επαναφέρει «ομάδες αλυτρωτικές» και κατά την εκεί επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια δημιουργώντας μάλιστα τότε διπλωματικό επεισόδιο. Όπως και να έχει όσον αφορά τους πραγματικούς Τσάμηδες η ιστορία είναι καταγεγραμμένη και σαφής.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!