Με επιτυχία το σεμινάριο για την σχολική ετοιμότητα, από το κέντρο ειδικών θεραπειών Κιβωτός εξέλιξής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο/ενημέρωση για την σχολική ετοιμότητα, από το κέντρο ειδικών θεραπειών Κιβωτός εξέλιξής. Παρουσία γονέων, νηπιαγωγών, θεραπευτών, εκπαιδευτικών, ιατρών και επιστημόνων φορέων ειδικής εκπαίδευσης, παρουσία...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο/ενημέρωση για την σχολική ετοιμότητα, από το κέντρο ειδικών θεραπειών Κιβωτός εξέλιξής. Παρουσία γονέων, νηπιαγωγών, θεραπευτών, εκπαιδευτικών, ιατρών και επιστημόνων φορέων ειδικής εκπαίδευσης, παρουσία του ΚΨΥ Ιωαννίνων και του ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων αναπτύχθηκαν με πολύπλευρη προσέγγιση η σχολική ετοιμότητα.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Λούλα Βέρμπη παιδιάτρος-αναπτυξιολόγος με εισήγηση σε θέματα γενικότερα γύρω από την ανάπτυξη και το μαθησιακό προφίλ των πρόωρων παιδιών, μετά ο Βασίλης Γούσης Εργοθεραπευτής, ανέλυσε πως τα παιδιά φτάνουν στην αυτονομία και στην συνέχεια η Μαρία Ταρασούδη, συμπεριφορική οπτομέτρης, ανέλυσε την συνεργασία των δυο ματιών και τις δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν για την ανάγνωση.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο επιστημονικός υπεύθυνος της Κιβωτού Εξέλιξης, Τάσος Μώκας, Λογοθεραπευτής, όπου τόνισε την σημασία της φωνολογικής επίγνωσης και αφήγησης όσον αφορά την σχολική ετοιμότητα και το λεξιλόγιο, ενώ στην συνέχεια η εκδήλωση έκλεισε με δυο ακόμη ομιλητές, την Λίνα Συμεωνίδου, Ψυχοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγό, εργαζόμενη στο Α’ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης, όπου ανέλυσε τα σχολικά κριτήρια για την ένταξη στο Δημοτικό, ενώ οι ομιλίες έκλεισαν, με την Καλυψώ Χριστοφορίδου, ψυχοπαιδαγωγό, εργαζόμενη στο ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων που ανέλυσε την διαχείριση της οικογένειας και του συναισθήματος τους για τα νέα δεδομένα στην ζωή τους με την φοίτηση στο Δημοτικό σχολείο.

Χορηγοί επικοινωνιας της εκδήλωσης ήταν το paramythia-online.gr και το thespro.gr

In this article

Join the Conversation