Στο υπερταμείο προς πώληση 83 στρέμματα στο Σεβαστό. Δείτε όλα τα φιλέτα της Ηπειρου

Εκατοντάδες είναι τα ακίνητα στην Ήπειρο, που πέρασαν μαζί με χιλιάδες άλλα στο υπερταμείο, το οποίο θα μεριμνήσει για την αξιοποίησή τους! Πέρα από τα ακίνητα που ανήκουν...

Εκατοντάδες είναι τα ακίνητα στην Ήπειρο, που πέρασαν μαζί με χιλιάδες άλλα στο υπερταμείο, το οποίο θα μεριμνήσει για την αξιοποίησή τους! Πέρα από τα ακίνητα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ το δρόμο της πώλησης, ιδιωτικοποίησης ή όποιου άλλου όρου επιλεγεί, παίρνουν στρατόπεδα, εκτάσεις φιλέτα και παραθαλάσσια ακίνητα.

Πρόκειται για όλα τα ακίνητα που ήταν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ και τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν στην δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ακίνητα –εβδομήντα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα- δεν ονοματίζονται στην τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή, ενώ αναλυτικός τους κατάλογος, όσο κι αν αναζητηθεί, δεν θα βρεθεί.

Στον τρισδιάστατο χάρτη που φιλοξενεί η ΕΤΑΔ στην ιστοσελίδα της, υπάρχουν μόνο αριθμοί, τους οποίους αδυνατεί να ερμηνεύσει κάποιος που δεν έχει ειδικές γνώσεις. Προ τριετίας ωστόσο και σε εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ που είχε γίνει στα Γιάννινα, είχαν παρουσιαστεί αρκετά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ακίνητα αυτά και είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί τότε στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί 836 ακίνητα, ορισμένα εκ των οποίων τότε ανήκαν ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ τώρα περνούν όλα το νέο υπερταμείο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:
Έκταση 83 στρεμμάτων στο Σεβαστό Παραμυθιάς
– Οι παλιοί στρατώνες στο κέντρο των Ιωαννίνων (Λιθαρίτσια)
– Έκταση του δημοσίου στην Πεδινή, δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη
– Το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή στην Πρέβεζα
– Παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας
– Παραθαλάσσια έκταση 74 στρεμμάτων στη Σαγιάδα
– Η παράκτια έκταση του Αράχθου στην Άρτα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές τηρούν σιγή ιχθύος, τα κόμματα επίσης, όπως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ή δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί ή το θεωρούν ελάσσονος σημασίας.

Απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation