O κτηνοτρόφος που ακύρωσε τα τέλη στους εκτός σχεδίου πόλης στάβλους, για την προσφυγή και την απόφαση

Επειδή, ως έχω έννομο προσωπικό συμφέρον, έχω εμπλακεί σε μια υπόθεση και διαδικασία που αφορά την επιβολή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε σταβλικές εγκαταστάσεις εκτός οικισμού από το...

Δεν είναι δυνατόν, ο απλός πολίτης να έχει πλήρη γνώση των νόμων και δικαιωμάτων του, τα οποία θεωρούνται αυτονόητο ότι οι δημοκρατικά έχοντες και ασκούντες την εξουσία θα πρέπει να του εγγυώνται και διασφαλίζουν, και όχι να τον αναγκάζουν να καταφεύγει σε αρμόδια όργανα και επιτροπές. Ασφαλώς για κανέναν η προβλεπόμενη διαδικασία δεν είναι εύκολη, ευχάριστη, απλή και χωρίς οικονομικό και προσωπικό κόστος, να έρχεται σε αντιπαράθεση με την διοίκηση για να βρει το δίκιο του.

Συνειδητή επιλογή μου ήταν και είναι να μη δώσω στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της πλήρως αιτιολογημένης από κάθε άποψης ένστασης και στάσης μου, η οποία ούτε υπαγορεύτηκε, ούτε καθοδηγήθηκε από οποιονδήποτε φορέα, πολιτική σκοπιμότητα, παραταξιακό ή μικροκομματικό συμφέρον και δεν επιθυμώ στη συνέχεια αυτό να γίνει πεδίο εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης από κανέναν. Δεν θεωρώ σκόπιμο και ωφέλιμο να αναλύσω και να τοποθετηθώ διεξοδικά για το σκεπτικό και περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης, Ας το κρίνει ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται.

Όμως δεν μπορώ να μη σταθώ στο γεγονός που ως υπεύθυνο άτομο πραγματικά με θλίβει, δηλαδή:

Ότι τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συλλογικά και μονομελή όργανα και πρόσωπα που ασκούν διοίκηση σε μια ευνομούμενη πολιτεία, που χρέος τους είναι τουλάχιστον να προσπαθούν για την καλυτέρευση των συνθηκών και τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών και κοινωνικών ομάδων, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια ή πράξη που επιφέρει δυσμενείς και κυρίως άδικες και παράτυπες οικονομικές επιπτώσεις στον φορολογούμενο, θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι πιο προσεκτικοί, να το εξετάζουν περισσότερο από κάθε άποψη, αφού όχι μόνον διαθέτουν την υποδομή, στελεχιακό δυναμικό, ευχέρεια χρόνου, αλλά και την νομική συμβολή, δυνατότητα, υποστήριξη και καθοδήγηση από έμμισθους.

Καλό και συνετό θα ήταν να μην ενεργούν και πράττουν {εξ απαλών ονύχων}.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06, που έκανε δεκτή τη σχετική προσωπική ένστασή μου, η οποία ασφαλώς και αποδεδειγμένα ήταν δίκαιη, σύννομη και πλήρως αιτιολογημένη και πιστεύω πως θα αποκαταστήσει μια ακούσια αδικία και λάθος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που εάν εφαρμοζόταν κανέναν δεν θα ωφελούσε.

Ευχαριστώ επίσης το ενημερωτικό site Paramythia – online, που αφιλοκερδώς και χωρίς καμία αλλοίωση, δέχτηκε να δημοσιεύσει την μικρή μου παρέμβαση και άποψη.

6 Ιουνίου 2016

Παππάς Ευάγγελος
Αγρότης – Κάτοικος Χόικας
In this article

Join the Conversation