Περι τελών στους στάβλους: Μια μοναχική διεκδίκηση που δικαιώνεται

Και να που η επιμονή ενός και μόνο κτηνοτρόφου του Δήμου μας, μπόρεσε τελικά να ανατρέψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επέβαλε  τέλη φωτισμού και καθαριότητας στις...

Και να που η επιμονή ενός και μόνο κτηνοτρόφου του Δήμου μας, μπόρεσε τελικά να ανατρέψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επέβαλε  τέλη φωτισμού και καθαριότητας στις κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμα και σε αυτές που βρίσκονται  εκτός σχεδίου πόλεως  και οικισμών.

Δεν μπόρεσε τελικά να περάσει η κομπίνα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  που έβγαζε την προσφυγή του κτηνοτρόφου  κατά της  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σαν δήθεν εκπρόθεσμη, πράγμα που διαπιστώνει  ξεκάθαρα η Ειδική Επιτροπή που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση μετά την νέα ένστασή του .

Ακριβώς στο παραπέντε, κατέπεσε η άποψη σωρείας  καρεκλοκένταυρων  του τόπου μας αλλά και  άλλων ψηλότερων κλιμακίων, ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος είναι παραλυμένος και μουγγαμένος σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπήρχε καμιά αντίδραση ακόμα  και όταν τον βάζουν να πληρώσει για ανύπαρκτες υπηρεσίες.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ελπίδα που έτρεφαν οι θεσμοί, της κατά τα άλλα «Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ότι ο εν λόγο κτηνοτρόφος  θα απογοητευτεί και θα τα παρατήσει , ότι θα δυσκολευτεί να  περιδιαβεί τα απόκρυφα μονοπάτια της γραφειοκρατίας και ότι τελικά το θέμα θα ξεχαστεί μέσα στα τόσα που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν πέρασε. Ευτυχώς, η περηφάνια ενός ανθρώπου της δουλειάς και τις σκληρής βιοπάλης δικαιώνεται και καταγράφεται σαν μια νίκη ολόκληρου του κτηνοτροφικού κόσμου του τόπου μας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι κάποιοι εμφανίζονται πανύψηλοι  γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί και ότι  πολλές φορές αρκεί απλά και μόνο να στηθούμε στα πόδια μας και να αντικρίσουμε κατάματα και θαρρετά την πραγματικότητα.

Η δικαίωση αυτού του  αγώνα, ενός και μοναδικού  κτηνοτρόφου στον πιο κτηνοτροφικό Δήμο της Θεσπρωτίας, αποδεικνύει και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η αντιπροσώπευση σε συλλογικά όργανα διεκδίκησης και πάλης του αγροτικού κόσμου του τόπου. Δεν βρέθηκε κανένας να ενημερώσει τον κόσμο του βουνού και του κάμπου για  το τι κουβεντιαζόταν καιρό στους διαδρόμους και τις επιτροπές του Δημαρχείου. Δεν καλέστηκε κανείς για μια διαμαρτυρία και αποτροπή της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και  δεν κινήθηκε κανένας με ουσιαστικά παρεμβατικό  τρόπο  για την ακύρωση της παράλογης και παράνομης  απόφασης που με μεγάλη  ευκολία ψήφισαν οι τοπικοί μας άρχοντες.  Αυτή η παντελής απουσία  μιας συλλογικής δράσης αποτέλεσε και τον βασικό παράγοντα αυτής της μοναχικής διεκδίκησης από τη μεριά του κτηνοτρόφου και αυτή είναι και το μέγιστο πρόβλημα που πρέπει σύντομα να βρει την λύση του, πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, που όλοι μπορούμε να διακρίνουμε ότι οργανώνεται στην αγροτική παραγωγή. Τη  μόνη πλουτοπαραγωγική πηγή του τόπου.


Παραμυθιά 6/6/2016
Χόβολος Θεόδωρος
Κτηνίατρος

In this article

Join the Conversation