Δήμαρχος Κέρκυρας: Συζητήσεις με την Περιφέρεια για μεταφορά των απορριμάτων στο Καρβουνάρι. Στο ΥΠΕΣ αυριο η Στ. Μπραίμη

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ της paramythia-online.gr όταν πριν ένα χρόνο είχαμε αποκαλύψει πως ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή...

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ της paramythia-online.gr όταν πριν ένα χρόνο είχαμε αποκαλύψει πως ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την μεταφορά των απορριμάτων στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς ή στα Ιωάννινα. Το θέμα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε μάλιστα έχει συνταχτεί και σχετικό πόρισμα ανάλυσης κόστους απο τους Κερκυραίους, το αποτέλεσμα του οποίου κρίνει οικονομικά ασύμφορη την μεταφορά των απορριμάτων στον ΑΣΑ Ιωαννίνων.

Πριν από λίγη ώρα, ο δήμαρχος Κέρκυρας μίλησε στον δημοσιογράφο Σπύρο Ρίκο και την εκπομπή “Λόγος Αντίλογος” του corfu tv και σύμφωνα με όσα δήλωσε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει το σχέδιο για το Καρβουνάρι, μόνο και μόνο για λόγους κόστους καθώς και η μελέτη για το Καρβουνάρι Παραμυθιάς διχνει πως η μεταφορά είναι οικονομικά ασύμφορη. Ωστόσο δεν απέκλεισε  και αυτό το ενδεχόμενο.

Εντωμεταξύ στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη, ανέφερε πως ο υπουργός Εσωτερικών έχει καλέσει αύριο όλους τους δημάρχους της Ηπείρου που ειναι πρόεδροι σε ΦΟΣΔΑ καθώς και τους δημάρχους της Ηπείρου που έχουν στην εδαφική τους περιφέρεια ΧΥΤΑ, χωρίς ωστοσο να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα της συνάντησης και χωρίς να προκύπτει προς το παρόν κάποια σύνδεση με το θέμα της Κέρκυρας.

Αξίζει να σημειωθει πως ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στην Κέρκυρα, τελεί υπο κατάληψη εδώ και τρεις ημέρες δημιουργώντας σοβαρά προβληματα στον τουρισμό του νησιού και με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για μεθοδευμένη ενέργεια και να κατηγορει τους κατοίκους για εκβιαστική απόφαση μιας ομάδας ανθρώπων, που έχει σε ομηρία ολόκληρη η Κέρκυρα.

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/banner_kath_giorgos_raptis_a.jpg


In this article

Join the Conversation