Αγώνας δρόμου στα Ιόνια για το ποιος θα πρωτοφέρει σκουπιδια στο Καρβουνάρι. Αιτημα και απο Λευκαδα

Ως βόμβα έπεσε η απόφαση να μεταφέρει στην Ήπειρο, το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Λευκάδα! Ο σχεδιασμός για την μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας στους τρεις...

Ως βόμβα έπεσε η απόφαση να μεταφέρει στην Ήπειρο, το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Λευκάδα!

Ο σχεδιασμός για την μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας στους τρεις ΧΥΤΑ της Ηπείρου –Ελληνικού Ιωαννίνων, Βλαχέρνας Άρτας και Καρβουναρίου Παραμυθιάς, ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών και ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου Στάθη Γιαννούλη.

Η αντίδραση φυσικά ήταν έντονη ενώ παράλληλα ο κ. Γιαννούλης ενημέρωσε τόσο τον πρόεδρο του Φορέα Ιωαννίνων Σπύρο Κωνσταντόπουλο όσο και τον Πρόεδρο στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Αντώνη Νάστα.

Οι έντονες αντιδράσεις των Ηπειρωτών δεν πτόησαν τον Υπουργό, ο οποίος μάλιστα είναι έτοιμος να προχωρήσει στη συγκεκριμένη λύση με υπουργική απόφαση. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι στους τρεις ΧΥΤΑ της Ηπείρου, θα μοιράζονται κατά την θερινή περίοδο, 15 χιλιάδες τόνοι απορρίμματα από την Λευκάδα!

Την Πέμπτη το μεσημέρι οι τρεις πρόεδροι των ΧΥΤΑ έχουν συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή και αν εμμείνει στην απόφαση αυτή, τότε θα κληθούν οι δήμοι της Ηπείρου, μέσω των δημοτικών συμβουλίων να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις.Ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, επεσήμανε ότι στο Ελληνικό, είναι αδύνατο να μεταφερθούν απορρίμματα άλλων περιοχών, καθώς οι αντοχές του κυττάρου είναι περιορισμένες.

Απο το epiruspost.gr
In this article

Join the Conversation