Να μεταφερθούν απορρίμματα της Λευκάδας στο Καρβουνάρι ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής. Αναμένεται δημοτικό συμβούλιο

Την πρόθεση του υπουργείου εσωτερικών να μεταφέρονται τα απορρίμματα της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, Βλαχέρνας και Ελληνικού, μετέφερε το μεσημέρι της πέμπτης στους δημάρχους, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής....

Την πρόθεση του υπουργείου εσωτερικών να μεταφέρονται τα απορρίμματα της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, Βλαχέρνας και Ελληνικού, μετέφερε το μεσημέρι της πέμπτης στους δημάρχους, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε με διαφωνία από τους δημάρχους που είναι πρόεδροι σε ΦΟΣΔΑ καθώς και τους δημάρχους της Ηπείρου που έχουν στην εδαφική τους περιφέρεια ΧΥΤΑ, ωστόσο δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και να απαντήσουν σε διάστημα 20 ημερών.

Οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες με μοναδικό θέμα την μεταφορά απορριμάτων από την Λευκάδα στο Καρβουνάρι.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με δηλώσεις επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Δεν δεχόμαστε να φέρουν ανεπεξέργαστα απορρίμματα από άλλες περιοχές. Πρέπει να σεβαστούν την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι οι φορείς της Ηπείρου ώστε να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα και ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε ανοικτούς ΧΑΔΑ και έτσι δεν επιβλήθηκε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο στην περιοχή μας. Δεν μπορεί να θέλεις να δημιουργείς πρόβλημα σε αυτόν που τρέχει για όλα, επειδή έχουν το πρόβλημα οι άλλοι. Αν το κράτος επιθυμεί να είναι σοβαρό, θα πρέπει άμεσα να τελειώσει το θέμα ΠΕΣΔΑ και μείς να ξεκινήσουμε την κατασκευή του εργοστασίου. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι τρεις ΧΥΤΑ στην Ήπειρο, αρχίζουν να γεμίζουν και θα χρειαστούν νέα κύτταρα. Η ουσία όμως είναι ότι εμείς τους θέλουμε να λειτουργήσουν ως ΧΥΤΥ στο μέλλον. Αν τα τελευταία δύο χρόνια δούλευε το εργοστάσιο, θα στέλναμε υπολείμματα στους ΧΥΤΑ, που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής»

In this article

Join the Conversation