O Κουρουμπλής σιγοντάρει τον Συριζέο δήμαρχο Λευκάδας και προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη στο Καρβουνάρι

Η ανεπάρκεια στην διαχείριση των απορριμμάτων της Λευκάδας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Λευκάδας προσπαθεί να φορτώσει τα απορρίμματα του νησιού σε άλλες περιοχές...

Η ανεπάρκεια στην διαχείριση των απορριμμάτων της Λευκάδας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Λευκάδας προσπαθεί να φορτώσει τα απορρίμματα του νησιού σε άλλες περιοχές και όλο αυτό το διάστημα, ότι πολιτική και αν εφάρμοσε για την λύση του προβλήματος του ΧΥΤΑ Λευκάδας, εκ του αποτελέσματος δεν είχε αποτέλεσμα.

Η λύση είναι γνωστή. Να τα στείλουμε στην αυλή του γείτονα…

Η διαφορά τώρα είναι πως ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος ∆ρακονταειδής, είναι ομόσταβλος του πολιτικού προϊσταμένου του, υπουργού εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και προσπαθεί να τον βάλει στο παιχνίδι ως μέτρο πίεσης. Όλος τυχαίος, Συριζέος είναι και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στα πλαίσια της εισαγωγής στο παιχνίδι και του ΥΠΕΣ, πραγματοποιήθηκε η χτεσινή συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τους δημάρχους της Ηπείρου από τους οποίους, κανένας δεν έχει εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό εσωτερικών να προσπαθεί να τους πείσει να δεχτούν τα σκουπίδια της Λευκάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 15, υπήρξε αίτημα του δήμαρχου Λευκάδας να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου (για 12 χρόνια παρακαλώ), ο οποίος σημειωτέων ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του Παναγιώτη Κουρουμπλή (τότε υπουργός υγείας) και φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Στην όμορη με την Λευκάδα Αιτωλοακαρνανία, υπάρχουν συνολικά 4 ΧΥΤΑ (Άγιος Συμεών, Παλαίρος, Μεσολογγι, Στράτος), oπότε “ορίστε πεδίο δόξας λαμπρό” για τον υπουργό…

Επίσης Συριζέος είναι και ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος. Και να είστε σίγουροι πως τα απορρίμματα της Κέρκυρας θα ήταν ήδη στο Καρβουνάρι, αν δεν υπήρχε το ακτοπλοϊκό κόστος, για το οποίο έτσι και αλλιώς έχει συνταχτεί και σχετική οικονομική μελέτη. Το θέμα όμως δια στόματος Κώστα Νικολούζου παραμένει ανοιχτό αν και δύσκολα πραγματοποιήσιμο.

Στην φωτογραφία, ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος ∆ρακονταειδής και ο περιφερειάρχης ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος (όλοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ)


In this article

Join the Conversation