Τέλος σε 10 χρόνια φαγούρας. Εγκρίθηκε από την Ε.Ε η χρηματοδότηση του εμπορευματικού κέντρου της Γκρικάς

Σάρκα και οστά παίρνει το εμπορευματικό κέντρο της Γκρικάς, μετά από 10 χρονιά μελετών επί μελετών και αυτοδιοικητικων τρικλοποδιων. Τα καλά νέα ήρθαν από την Ε.Ε και την...

Σάρκα και οστά παίρνει το εμπορευματικό κέντρο της Γκρικάς, μετά από 10 χρονιά μελετών επί μελετών και αυτοδιοικητικων τρικλοποδιων.

Τα καλά νέα ήρθαν από την Ε.Ε και την προέγκριση της προτασης χρηματοδότησης κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου / Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας.

Μιας πρότασης ύψους 25 εκατ. €, (με την χρηματοδότησης απο την Ε.Ε να φτάνει τα 10 εκατ. €) οποία είναι διακρατική, κοινή, ενισχυτική των Θαλασσίων Διαδρόμων της Αδριατικής – Ιονίου και κατατέθηκε από τον ΟΛΗΓ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Σουλίου ως προέδρου του ΒΙΟΠΑΘΕ και των Ιταλικών λιμένων της Ανκόνα και Τεργέστης.

Η χρηματοδότηση του εμπορευματικού κέντρου της Γκρίκας εντάσσεται στο γενικότερο πακέτο της Ε.Ε που επενδύει 6,7 δισ. ευρώ σε έργα υποδομής στον τομέα των μεταφορών με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Μιλώντας στην paramythia-online.gr η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, έκανε λόγο για την υλοποίηση του πλέον αναπτυξιακού έργου της ευρύτερης περιοχής, ενός έργου πνοής που θα προσφέρει εργασία, ανάπτυξη και εξωστρέφεια όχι μόνο στην Παραμυθιά άλλα σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου.

“Είμαστε ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη αυτή αφού δικαιώνονται αγώνες ετών” τόνισε η δήμαρχος Σουλίου η οποία σημείωσε πως με το έργο αυτό θα αξιοποιηθούν πλήρως, οι δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που δίνουν στην κοινωνία της Ηπείρου η Εγνατία και η προνομιακή θέση του λιμένα. “Αφήνουμε πίσω τις γραφειοκρατίες και τις αγκυλώσεις 10 ετών και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία” κατέληξε η δήμαρχος Σουλίου.

Την προέγκριση χαιρέτισε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης ο οποίος σε δελτίο τύπου αναφέρει: “Η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των συναρμόδιων πλευρών και φορέων καθώς και η άοκνη προσπάθεια της κυβέρνησης, αποτελεί το εχέγγυο επιτυγχάνοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο, δείχνοντας έτσι το δρόμο για περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από το φαύλο κύκλο της ύφεσης που έχει μπει η οικονομία μας τα τελευταία 7 χρόνια.”

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!