Συγκροτήθηκε η επιτροπή διάσωσης της ιστορικής Μονής Ιωάννου Προδρόμου Βέλλιανης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συγκέντρωση εκπροσώπων Φορέων και κατοίκων στο Προδρόμι για την Ιερά Μονή Βέλλιανης, του Αη – Γιάννη. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Ο πρόεδρος του Ηγουμενοσυμβουλίου Παππά...

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συγκέντρωση εκπροσώπων Φορέων και κατοίκων στο Προδρόμι για την Ιερά Μονή Βέλλιανης, του Αη – Γιάννη. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Ο πρόεδρος του Ηγουμενοσυμβουλίου Παππά – Δημήτρης Μαρτίνης, ο Ιερέας Παππά – Γιάννης Παπαδόπουλος, η Σύμβουλος Περιφέρειας κα. Αντιγόνη Φίλη, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Χρυσαυγής και Προδρομίου κκ. Λώλος Δημήτριος και Φίλης Βασίλειος και μερικοί, λίγοι μεν, αλλά εκλεκτοί – ευαίσθητοι κάτοικοι.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το ιστορικό της Μονής, για τις μέχρι τώρα άτυπες ενέργειες και τη σημερινή της κατάσταση. Διαπιστώθηκε ότι επείγει η αποκατάσταηση των βλαβών του κτηρίου για να μην πέσει και έγιναν προτάσεις για την αξιοποίηση της μονής και του χώρου.

Στο τέλος συγκροτήθηκε μια 5-μελής επιτροπή, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες για διευκρινίσεις και επαφές με την Ιερά Μητρόπολη, την Αρχαιολογία και άλλους φορείς.

Η επιτροπή αποτελείται από:
– τον πρόεδρο της Κοινότητας Προδρομίου κ. Βασίλη Φίλη,
τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσαυγής κ. Δημήτρη Γ. Λώλο,
τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Σουλίου αρχαιολόγο κ. Πέτρο Πέτσιο,
τον υπάλληλο της ΕΤΕ κ. Δημήτρη Κ. Λώλο και
τον γιατρό Χρήστο Σιώζο,
Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλειος Μίνης, Παναγιώτης Λώλος και Βασίλειος Δημητρίου.
Πρόεδρος της επιτροπής επιλέχθηκε ο κ. Σιώζος.

Ο προεδρος
Δρ. Χρήστος Σιώζος
In this article

Join the Conversation