Τίτος: 42 χρόνια Μητροπολίτης Παραμυθίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Τίτος, στις 17 Ιουλίου, συμπλήρωσε 42 χρόνια από τη χειροτονία του σε επίσκοπο. Το κήρυγμα του λόγου του Θεού, ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Τίτος, στις 17 Ιουλίου, συμπλήρωσε 42 χρόνια από τη χειροτονία του σε επίσκοπο. Το κήρυγμα του λόγου του Θεού, ο αγώνας του για μια ωφέλιμη ποιμαντική διακονία και η εκκλησιολογική και λειτουργική συνέπειά του, συντελούν στο φωτισμό των πιστών.

Η επισκοπική του δράση είναι προσφορά για τον Χριστό, θυμιατήρι προσευχής ζωντανό.

Μόνιμη επιδίωξή του είναι να δοξάζεται ο Θεός, μέσα από μια γνήσια κοινωνία και ένωση με την Εκκλησία του Χριστού. Και δίνει το παράδειγμα τέσσερις και πλέον δεκαετίες τώρα με την καθαρή ζωή του, με την  προσευχή, με την πνευματική δύναμή του, με το πύρωμα της καρδιάς του, με τη θέρμη της ψυχής του. Δείχνει και δίνει ζήλο, πίστη και αγάπη. Ζήλο, που νικά τα εμπόδια. Πίστη χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, χωρίς την ελάχιστη αμφιβολία ότι ο Θεός είναι παρών μπροστά μας, δίπλα μας.

Αγάπη χωρίς διακρίσεις, αφού εμπνέεται από το πρωτοφανές και ασύλληπτο μεγαλείο της θεϊκής αγάπης.  Οι ειλικρινείς ευχές των πιστών τον συνοδεύουν ασταμάτητα.


H.M katoci

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!