Καταργήθηκαν οι ΦΟΔΣΑ. Ξεκινά η λειτουργία του Περιφερειακού Σύνδεσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων

Σε νέα εποχή περνά η διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο, όχι μόνο λόγω των έργων που εντάσσει στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, αλλά και...

Σε νέα εποχή περνά η διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο, όχι μόνο λόγω των έργων που εντάσσει στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, αλλά και επειδή, επίσημα πια ξεκινά την λειτουργία του ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλειου Μιχελάκη, η οποία δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργείται ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Διαχειριστικής Ενότητας Ιωαννίνων, του Συνδέσμου 2ης Διαχειριστικής Ενότητας που είχε την ευθύνη για το Καρβουνάρι, του Συνδέσμου Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Άρτας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Θεσπρωτίας.

Με την ίδια πράξη, ιδρύεται ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος αποτελεί τον καθολικό διάδοχο των υπολοίπων. Έτσι περνά στη δικαιοδοσία του ότι η περιουσία των τεσσάρων συνδέσμων όπως και οι υποχρεώσεις που παρουσιάζουν.

Μία από τις μεγάλες εκκρεμότητες βέβαια που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Περιφερειακός Σύνδεσμος είναι οι οικονομικές και οι οφειλές που έχουν οι ίδιοι οι δήμοι προς τους Συνδέσμους. Το στοίχημα βέβαια για τον Περιφερειακό Σύνδεσμο είναι η αναβάθμισή του ώστε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων.

epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation