ΕΚΤΑΚΤΟ δημοτικό συμβούλιο το πρωί του Σαββάτου για την μεταφορά των απορριμάτων της Λευκάδας στο Καρβουνάρι

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 12:00 στην Παραμυθιά για τους τρoπους αντίδρασης στην μεταφορά των απορριμάτων της Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Ο πλήρης...

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 12:00 στην Παραμυθιά για τους τρoπους αντίδρασης στην μεταφορά των απορριμάτων της Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Ο πλήρης τιτλος του θέματος ειναι:

“Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την κοινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας Ιονίου και Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας , σχετικά με τη διάθεση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Λευκάδας, περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στον Χ.Υ.Τ.Α Καρβουναρίου”

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι η επιπλέον επιβάρυνση του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και κατά συνέπεια περιβαλλοντική επιβάρυνση και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα πέσει και η πρόταση για κατάληψη του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Εντωμεταξύ σταματούν κάθε διάλογο οι δήμαρχοι της Ηπείρου, μέσω του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τα σκουπίδια της Λευκάδας. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, ματαιώνεται και η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΔΑ, η οποία είναι επταμελής και αποτελείται από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της Ηπείρου.

Η απόφαση της Εκτελεστικής, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Εμμένουμε στην αρχική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου να μην διαπραγματευτούμε την θέση μας για την μη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Με την κοινή απόφαση των ΓΓ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ουσιαστικά δια της μεθόδου του «εντέλλεσθε» αγνόησαν τις θέσεις των αυτοδιοικητικών και του Φορέα και προχώρησαν μονομερώς σε μη αποδεκτές ενέργειες. Συνεπώς δεν θα παραστεί ο ΦΟΔΣΑ στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχελάκη την προσεχή Δευτέρα για την θεωρούμε προσχηματική και θα εξαντλήσουμε, εάν χρειαστεί, όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα εναντίον της απόφασης»

In this article

Join the Conversation