Αναγνώρισαν την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία

Αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά των τριών παλαιότερων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυσταλλοπηγής βράβευσε με τιμητικές πλακέτες την Παρασκευή 27 Αυγούστου τους Βαγγέλη Κάτσιο, Βασίλη...

Αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά των τριών παλαιότερων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυσταλλοπηγής βράβευσε με τιμητικές πλακέτες την Παρασκευή 27 Αυγούστου τους Βαγγέλη Κάτσιο, Βασίλη Χρήστου και Σμυρνούλα Ματρίνη.

Όπως ειπώθηκε, η τιμή προς τα τρία αυτά πρόσωπα δεν είναι απλά έπαινος, αλλά επιβεβαίωση της πολύχρονης στηριξής τους στην τοπική κοινωνία. Οι Βαγγέλης Κάτσιος, Βασίλης Χρήστου και Σμυρνούλα Ματρίνη, μέσα από την αναμφισβήτητη επιστημοσύνη τους, αλλά και τον ανεξίτηλο ανθρωπισμό τους, αφήνουν καθημερινά στους ασθενείς τη σφραγίδα της καρδιάς τους.

Σε έναν κόσμο, που βυθίζεται στη μιζέρια, στον πόνο και στην ανθρώπινη απαξίωση, προσωπικότητες και συμπεριφορές, με τη λογική των Βαγγέλη Κάτσιου, Βασίλη Χρήστου και Σμυρνούλας Μαρτίνη, είναι φωνές του παρόντος και του μέλλοντος, που μας υπενθυμίζουν ότι ο άνθρωπος είναι μια πνευματική ύπαρξη, η οποία αναζητά με πάθος τον σεβασμό.

Με αυτά τα δεδομένα αναντίρρητα οι ανθρωπιστικές αξίες των συγκεκριμένων ιατρών είναι αναπόσπαστο τμήμα της ιατρικής τους πράξης. Συνδυάζουν άριστα την αξία της θεωρητικής βάσης των ανθρωπιστικών επιστημών με την καθημερινή ιατρική και δεν αντιλαμβάνονται τον ασθενή ως ψυχοσωματική οντότητα.

Δεν είναι απλοί θεατές στα προβλήματα των άλλων, μέσα από μια διαδικασία αποπροσωποποίησης της αρρώστιας, αλλά δίνουν ουσιαστικές λύσεις, που έχουν να κάνουν με την προσοχή και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται ιατροί με την πραγματική έννοια της λέξης, γιατί είναι ολοκληρωμένες επιστημονικά οντότητες, εκπληρώνουν την αποστολή του ιατρού όχι μόνο με επαγγελματική ποιότητα, αλλά και ευσυνειδησία, διακατέχονται από πληθωρική συνείδηση χρέους, του χρέους προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους, έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, της ατομικής ευθύνης, αλλά και της ευθύνης προς την κοινωνία.

H.M


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!