Απο την εκδήλωση λαϊκής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, για δεύτερη χρονιά, η εκδήλωση λαϊκής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Εκατοντάδες εργατόκοσμου έδωσαν και φέτος το «παρών» στην...

Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, για δεύτερη χρονιά, η εκδήλωση λαϊκής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Εκατοντάδες εργατόκοσμου έδωσαν και φέτος το «παρών» στην πλατεία και διασκέδασαν με τη μουσική τοπικών καλλιτεχνών.

Ο Γιώργος Μπούργος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ παρουσίασε τη δράση της Γραμματείας, του ΕΚΘ, των ταξικών συνδικάτων και σωματείων τη χρονιά που πέρασε ξεκινώντας από τις δράσεις αλληλεγγύης που οργάνωσαν τα συνδικάτα με κυριότερες τα μαθήματα αλληλεγγύης, τη στήριξη των προσφύγων και τους αγώνες για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών.

Όπως σημείωσε, η Γραμματεία Θεσπρωτίας του ΠΑΜΕ, το ΕΚΘ, τα ταξικά σωματεία του νομού είχαν και τη χρονιά που πέρασε αρκετές τέτοιες αναμετρήσεις, όπως: Τους πολύμηνους αγώνες ενάντια στο «αντιασφαλιστικό» έκτρωμα, τον αγώνα στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» που έληξε με την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων, τους αγώνες στα «Goody’s», τις παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διακοπές νερού και ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Ο Γ. Μπούργος κάλεσε να δυναμώσουν οι αγώνες που ενισχύουν την ενότητα της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία.

Οι αγώνες για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε μέσα στα χρόνια της κρίσης, για υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας από κατασχέσεις, για υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από τους αγώνες τους να απομονώνουν το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνεται ανάμεσα σε ξένους και Έλληνες εργάτες και να απαιτήσουν ενωμένοι να μην εμπλακεί η χώρα σε καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες, να φύγει από το Αιγαίο το ΝΑΤΟ.

Κλείνοντας ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Πλούτος παράγεται και μπορεί να παραχθεί ακόμα περισσότερος. Τον καρπώνονται όμως μια χούφτα πλούσιοι, κεφαλαιοκράτες. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον πάρουμε στα χέρια μας εμείς! Οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με αυτό τον πλούτο μπορούν να καλυφθούν όλες οι δικές μας, οι λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η διέξοδος προς όφελος του λαού».

In this article

Join the Conversation