Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΕΘ, οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας +Φωτογραφιες

Στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης, έδωσαν των παρών οι Θεσπρωτοί αστυνομικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι. Με μηνύματα ενάντια στα μνημόνια της...

Στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης, έδωσαν των παρών οι Θεσπρωτοί αστυνομικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι.

Με μηνύματα ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης, της καταστροφής, της υποβάθμισης και της εξαχρείωσης του κοινωνικού ιστού του κράτους, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας καθώς και ο σύνδεσμος αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Θεσπρωτίας, μετέβησαν στη συμπρωτεύουσα με λεωφορείο, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας τους με συναδέλφους από όλες τις αστυνομικές Ενώσεις της χώρας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου, διαμαρτυρόμενοι για την “υποβάθμιση της υπηρεσιακής προσφοράς, της κοινωνικής καταξίωσης και του βιοτικού επιπέδου”.

Στις διεκδικήσεις των αστυνομικών περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η άρση των μισθολογικών περικοπών, η διασφάλιση των ασφαλιστικών Ταμείων και η διατήρηση της αυτοτέλειάς τους, η ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας, η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού καθώς και η διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης.

In this article

Join the Conversation