Στη μνήμη του καθηγητή ιατρικής Χαρ. Μπάτση αφιερώνουν οι συγχωριανοί του την αποκατάσταση της μονής Μίχλας Παραμυθιάς

Στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή ιατρικής Χαράλαμπου Μπάτση, από το χωριό Πέντε Εκκλησιές (Οσδίνα) Παραμυθιάς, αφιερώνουν οι συγχωριανοί του την αποκατάσταση του μοναστηριού Μίχλας! Πρόσφατα εγκρίθηκε σχετικό κονδύλιο...

Στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή ιατρικής Χαράλαμπου Μπάτση, από το χωριό Πέντε Εκκλησιές (Οσδίνα) Παραμυθιάς, αφιερώνουν οι συγχωριανοί του την αποκατάσταση του μοναστηριού Μίχλας!

Πρόσφατα εγκρίθηκε σχετικό κονδύλιο από την Περιφέρεια Ηπείρου, κάτι, που αποτελούσε αίτημα και του Χαράλαμπου Μπάτση, που διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος.

Επικοινώνησε μαζί μας ο Οσδιανιάτης απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας Χρήστος Μητσέλος, που προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο του την κοινωνική του συμμετοχή στα δρώμενα, και ανέφερε ότι “η μνήμη του Χαράλαμπου Μπάτση είναι άσβηστη στις καρδιές των συντοπιτών του. Το μοναστήρι το επισκέπτονταν τακτικά και δεν έλειπε από τον εορτασμό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου γίνεται και πανηγύρι”.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Χαράλαμπος Μπάτσης, έφυγε από τη ζωή, πριν δυόμιση περίπου χρόνια, ξαφνικά την ώρα που εφημέρευε στην Κλινική του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Είχε συνδέσει το όνομά του με την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, σώζοντας πολλές ζωές ασθενών. Άνθρωπος ξεχωριστός, που τον χαρακτήριζαν το καθαρό του βλέμμα και το χαμόγελο. Αγαπούσε βαθιά την επιστήμη του και διακρίνονταν από το αίσθημα της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

H.M

In this article

Join the Conversation