ΚΚΕ (μ-λ) Παραμυθιάς: Μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση, την εξάρτηση και τον πόλεμο

Μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση, την εξάρτηση και τον πόλεμο Εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-νέοι, • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «σεβόμενη την υπογραφή της» (αυτήν που έβαλε στα σαλόνια των Βρυξελλών...

Τώρα, με τα νέα μέτρα επιδιώκουν (πέρα από το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων) να χτυπήσουν κάθε δυνατότητα των εργαζομένων να οργανωθούν, να αντισταθούν και να αγωνιστούν. Θέλουν να τσακίσουν κάθε δυνατότητα συγκρότησης της εργατικής τάξης. Γιατί η εργατική τάξη είναι ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να αναμετρηθεί με το σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου. Πολύτιμος σύμμαχος του συστήματος, οι καλοθρεμμένοι εργατοπατέρες, η εργατική αριστοκρατία, ο κρατικοδίαιτος κυβερνητικός συνδικαλισμός όλων των αποχρώσεων, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

• Την ίδια στιγμή, η χώρα βρίσκεται πάνω στο «τόξο της φωτιάς», την εμπόλεμη ζώνη που ξεκινά από τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία και φτάνει μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Είναι το αποτέλεσμα του παροξυμμένου ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, με επίκεντρό του, σε αυτή τη φάση, την πολύπαθη Συρία. Ανταγωνισμός που τροφοδοτείται από την κρίση του καπιταλισμού και εντείνει τα αδιέξοδά του, όπως φαίνεται, για παράδειγμα, μέσα από το ΒRΕΧΙΤ, τις εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά και τις εκλογές σε Γερμανία και ΗΠΑ. Αυτά τα αδιέξοδα είναι που τον κάνουν πιο επιθετικό και άρα πιο επικίνδυνο για τους λαούς.

• Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς-ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, φέρνοντας το λαό αντιμέτωπο με πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Υποτάσσεται στις εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραδίδει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ, τάζει νέες αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, προωθεί τη συνεργασία με το σιωνιστικό, φασιστικό κράτος του Ισραήλ και με το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου, υπογράφει την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

• Η πολιτική της κυβέρνησης είναι που δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που τους ξεπλένει και τους δίνει «τον αέρα» με τον οποίο ξαναεμφανίζονται. Όπως γίνεται στο ζήτημα των προσφύγων, που η κυβέρνηση έστρωσε το δρόμο για να πατήσουν οι ρατσιστικές, εθνικιστικές και φασιστικές κραυγές.

Τώρα, όλοι μαζί (νέοι, παλιοί και επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος) σαλπίζουν τις σειρήνες της υποταγής. Σας καλούν να υποταχτείτε στην κρίση γιατί τα «ταμεία είναι άδεια». Να υποταχτείτε στην ΕΕ, γιατί «δεν υπάρχει ζωή έξω από αυτήν». Να υποταχτείτε στους Αμερικανούς γιατί «είναι ισχυροί». Να υποταχτείτε στον πόλεμο, γιατί «δεν μπορείτε να τον σταματήσετε». Να υποταχτείτε στο κεφάλαιο, γιατί «σας δίνει δουλειά». Να υποταχτείτε στα φασιστικά κηρύγματα, γιατί οι κατατρεγμένοι και απόκληροι της γης «είναι ο εχθρός σας». Να υποταχτείτε στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, την εξαθλίωση, τον εργασιακό μεσαίωνα, το μεροκάματο του τρόμου, τα ψίχουλα του μισθού, γιατί «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Το ΚΚΕ(μ-λ) σας καλεί να ανοίξουμε μαζί το δικό μας δρόμο. Το δρόμο που ανοίγει ένας λαός αποφασισμένος και οργανωμένος, μέσα από την πάλη του και στη σύγκρουσή του με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Να μετατρέψουμε την απογοήτευση και τη βουβή οργή σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα για να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέβουν, αυτά που μας ανήκουν. Να κτίσουμε ένα πλατύ μαζικό Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τον επαναστατικό δρόμο για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

In this article

Join the Conversation