Ομόφωνα αθώος ο Βασίλης Γιόγιακας για την υποθεση των φωτοβολταϊκών της Ελαίας

Ομόφωνα αθώο έκρινε την Τετάρτη, το 3μελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας τον βουλευτή Θεσπρωτίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα, μετά και από τη πρόταση της Εισαγγελέως της...

Ομόφωνα αθώο έκρινε την Τετάρτη, το 3μελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας τον βουλευτή Θεσπρωτίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα, μετά και από τη πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας.

Ο Βασίλης Γιόγιακας κατηγορούνταν ως φυσικός αυτουργός στην έκδοση ψευδούς βεβαιώσεως όταν σαν νομάρχης Θεσπρωτίας τον Ιανουάριο του 2010, ενέκρινε την εκμίσθωση κοινόχρηστης έκτασης 9,5 στρεμμάτων στο αγρόκτημα Ελαίας Φιλιατών με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, με αντίτιμο 40 ευρώ ανά στρέμμα για κάθε έτος.

Μετά από διάστημα πέντε μηνών ιδιοκτήτης όμορου οικοπέδου, υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας, καθώς κατείχε όπως υποστήριζε 600 μέτρα του οικοπέδου, μέσα στο οποίο υπήρχαν ελαιόδενδρα από το 1960. Κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Πολιτικής Γης, έγινε μερική ανάκληση της αρχικής απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια η εκμισθώτρια εταιρεία των 9,5 στρεμμάτων υπέβαλε με τη σειρά της ένσταση κατά της απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Γενική Γραμματεία Ηπείρου. Η ένσταση έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να ανατραπεί η αρχική κυριότητα της παραχωρηθείσας έκτασης.

Στο πλαίσιο αντιδικιών μεταξύ ιδιοκτητών οικοπέδων και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία, μετά από διάστημα τεσσάρων και πλέον χρόνων ασκήθηκε από την Εισαγγελία δίωξη για ψευδή βεβαίωση κατά του τότε Νομάρχη Θεσπρωτίας και σημερινό βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα.

Την ικανοποίηση του για την έκβαση της υπόθεσης, δήλωσε και ο συνήγορος του βουλευτή Θεσπρωτίας Θωμάς Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε πως δεν στοιχειοθετούταν ούτε προέκυπτε από πουθενά το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!