Μπαράζ επιστολών του προέδρου Αυλοτόπου για την αποκατάσταση του δρόμου Γλυκής – Σουλίου και τον ναό Αγίας Κυριακής

Διαδοχικά είναι τα αιτήματα που κατέθεσε προς τους αρμοδίους φορείς ο δραστήριος Πρόεδρος της Τ.Κ. Αυλοτόπου Σουλίου και Εκπρόσωπος της Αδελφότητας «Το Ηρωικό Σούλι» στις πέντε Τ.Κ. Σουλίου,...

Διαδοχικά είναι τα αιτήματα που κατέθεσε προς τους αρμοδίους φορείς ο δραστήριος Πρόεδρος της Τ.Κ. Αυλοτόπου Σουλίου και Εκπρόσωπος της Αδελφότητας «Το Ηρωικό Σούλι» στις πέντε Τ.Κ. Σουλίου, κ. Συμεών Διαμάντης, αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Γλυκής – Σουλίου και τη σύνταξη μελέτης για συντήρηση της Εκκλησίας της Αγίας Κυριακής Αυλοτόπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Διαμάντης απέστειλε επιστολή προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, μέσω της οποίας ζητάει την αποκατάσταση των ζημιών του επαρχιακού οδικού δικτύου Γλυκής – Σουλίου στη θέση «Αγία Μαρίνα – Μαμάκου», την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω.

Σημειώνουμε ότι γι αυτό το θέμα, όπως και για άλλα θέματα – προβλήματα που απασχολούν και αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ιστορικών αυτών χωριών έχει ασχοληθεί και αναδείξει κατά καιρούς και η εφημερίδα μας (Θεσπρωτική).

Η επιστολή για την αποκατάσταση των ζημιών του επαρχιακού δικτύου Γλυκής – Σουλίου έχει ως εξής:

Σας υπενθυμίζουμε την από 31-3- 2016 αίτησή μας και σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι: Στον επαρχιακό δρόμο Γλυκής – Σουλίου στη θέση: «Αγία Μαρίνα – Μαμάκου» το υπάρχον φρεάτιο έχει υποχωρήσει και το οδόστρωμα έχει διαβρωθεί, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται μόνο σε μια λωρίδα. Στο σημείο αυτό, που είναι και στροφή, η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνη λόγω στενότητας και έλλειψης ορατότητας και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας σας έχουν προβεί σε αυτοψία στο σημείο αυτό χωρίς ακόμη να έχουμε κάποια παρέμβαση. Παρακαλούμε ενόψει της χειμερινής περιόδου όπως εξετάσετε το αίτημά μας και προβείτε σε αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών προς αποφυγή ατυχημάτων, δεδομένου ότι η κυκλοφορία οχημάτων στο δρόμο αυτό είναι συχνή (μεγάλα οχήματα που μεταφέρει μαθητές ή τουριστικά που επισκέπτονται το ιστορικό Σούλι)

Ο κ. Συμεών Διαμάντης όμως δεν μένει μόνο εδώ. Ο ακούραστος Πρόεδρος με διαδοχική του επιστολή προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ζητάει τη σύνταξη μελέτης για την συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών της Εκκλησίας της Αγίας Κυριακής Αυλοτόπου και η οποία έχει ως εξής:

Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής Αυλοτόπου – Σουλίου, η οποία αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο του 16 ου – 17 ου αιώνα, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και κυρίως ρήγματα. Επειδή, αν δεν συντηρηθεί, κινδυνεύει με κατάρρευση, παρακαλούμε όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες σας προβούν στη σύνταξη σχετικής μελέτης ώστε να υπάρχει δυνατότητα ένταξης του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να προστατευθεί το μνημείο αυτό.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, δίνοντας λύσεις στα σοβαρά αυτά θέματα.

Απο την εφημερίδα “ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ


In this article

Join the Conversation