Τον Απρίλιο ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Παραμυθιά

Από τον Απρίλιο του 2017 θα ξεκινήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Παραμυθιά, ενώ θα ακολουθήσουν και περιοχές της Ηγουμενιτσας και των Φιλιατών. Η πρώτη φάση των ερευνών...

Από τον Απρίλιο του 2017 θα ξεκινήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Παραμυθιά, ενώ θα ακολουθήσουν και περιοχές της Ηγουμενιτσας και των Φιλιατών.

Η πρώτη φάση των ερευνών της Energean Oil & Gas, περιλαμβάνει γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή ενώ θα ακολουθήσει την διετία 2019-2020 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες σε περιοχες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.

Τα σημεία της Παραμυθιάς όπου θα επικεντρωθούν οι έρευνες, είναι τα ίδια που είχαν ελεγχθεί προ δεκαετίας και από τα οποία προέκυψαν ενδείξεις υδρογονανθράκων

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στις έρευνες θα προκύψει από εντοπιότητα, ενώ η Energean Oil & Gas, αναμένεται να εγκατασταθεί σε δικά της εργοτάξια και γραφεία στην Παραμυθιά σε όλη την διάρκεια της εξορυξης αν και εφόσον διαπιστωθεί πως όντως η περιοχή περιέχει πετρέλαιο.

Στο χρονοδιάγραμμα αναφέρθηκε και ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στο οποίο παρουσίασε τις εξελίξεις στις λοιπές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά η εταιρία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Πρίνου η παραγωγή έχει φθάσει ήδη μέσα στο 2016 στο 1 εκατ. βαρέλια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001. Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια ενώ στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.

Στο Κατάκολο η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος καθώς και έρευνας σε άλλες περιοχές της παραχώρησης ενώ στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Εκτός Ελλάδος η Energean αγόρασε πρόσφατα από τις εταιρίες Delek και Avner τα κοιτάσματα Karish και Τανίν στο Ισραήλ, που έχουν διαπιστωμένα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και 25 εκατομμύρια ελαφρού πετρελαίου και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ για να προχωρήσει στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων.

Στην Αίγυπτο προετοιμάζονται μία ή δύο ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή West Kim Ombo της Άνω Ερήμου τους επόμενους μήνες και στο Μαυροβούνιο είναι εν αναμονή της έγκρισης από το κοινοβούλιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση για την ανάθεση προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην Αδριατική

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!