Άλλοι παίρνουν 2 “λιθάρια” και τα κάνουν μουσείο και εμείς δεν έχουμε μουσείο για το παγκόσμιο και ιστορικό Σούλι

Το Σούλι φωτοδότησε όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια λευτεριά. Και όμως, δεν υπάρχει μουσείο των αγώνων και των αγωνιστών του Σουλίου! Όχι λαογραφικό, αλλά ιστορικό....

Το Σούλι φωτοδότησε όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια λευτεριά. Και όμως, δεν υπάρχει μουσείο των αγώνων και των αγωνιστών του Σουλίου! Όχι λαογραφικό, αλλά ιστορικό.

Ένα μουσείο, που να θυμίζει τους πρωτεργάτες του Σουλιώτικου θαύματος και τα κατορθώματά τους. ΄Ενα μουσείο μέσα από το οποίο να δίνονται μηνύματα στη σύγχρονη εποχή για την «μπέσα», τη μεγαλοψυχία, το ελεύθερο ανυπότακτο πνεύμα των Σουλιωτών.

Ένα μουσείο, όπου θα διασώζονται οι μορφές των Τζαβελλαίων, Μποτσαρέων, Ζερβαίων, του Καλόγερου Σαμουήλ και όσων άλλων είναι συνυφασμένα με τις ηρωικές μάχες εναντίον των Τούρκων στο θρυλικό Σούλι. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο στη σημερινή ιστορική καμπή της ποικιλόμορφης κρίσης, είναι να σταθούμε στα επιτεύγματα των ένδοξων προγόνων.

Όχι με λόγια στις επετείους, αλλά προβάλλοντας τους σταθμούς της ιστορίας, όπως αυτός του Σουλίου, που περικλείουν τον βίο του έθνους, γιατί λαοί, που δεν λησμονούν την ιστορία τους, μόνο αυτοί ζούνε ελεύθεροι.

Η.Μ


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!