Εργατικό Κέντρο: Όλοι και Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Δεκεμβρίου

8 Δεκέμβρη Απεργία. Όλοι και Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ στις 10.30 π.μ. στον ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα Στις 8...

Όσο για τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που «εκπλήσσονται» και «διαμαρτύρονται» ως «απατημένες σύζυγοι», κάθε φορά που οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες θέτουν ξεκάθαρα και ωμά τις απαιτήσεις τους, τους ίδιους στρατηγικούς στόχους υπηρετούν. Για την καπιταλιστική ανάπτυξη κόπτονται και θέτουν τους «θεσμούς» στην υπηρεσία της. Τέτοιος «θεσμός» – «εργαλείο» για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη είναι για τη ΓΣΕΕ οι ΣΣΕ! Απορρίπτουμε τέτοιες λογικές και κάνουμε πέρα όσους δηλητηριάζουν με αυτές το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα! Διώχνουμε τις καλλιεργούμενες αυταπάτες ότι η όποια επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα βελτιώσει τη δική μας ζωή. Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το αντίθετο. Η αντεργατική νομοθεσία εδραιώνεται και εμπλουτίζεται, ενισχύεται η λογική της μείωσης των απαιτήσεών μας, του συμβιβασμού μας με τα «ψίχουλα» που θα μας πετάνε κάθε φορά αυτοί που πλουτίζουν, εκμεταλλευόμενοι την εργατική μας δύναμη. Σε αυτό βασίζεται η περιβόητη ανάπτυξή τους.

Δεν περιμένουμε από καμία «φιλολαϊκή» κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν «καλό διαπραγματευτή» – εργατοπατέρα να κάνει «έντιμους συμβιβασμούς» με την εργοδοσία για λογαριασμό μας. Βάζουμε στην άκρη αυτού του είδους το «συνδικαλισμό» που με όλα τα πρόσημα και τις αποχρώσεις του έχει διασπάσει πολλαπλά τον κλάδο, για να πλήξει την ενιαία ταξική οργάνωση των εργαζόμενων και να διευκολύνει τους εκάστοτε εργοδοτικούς – κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.

Οργανώνουμε την πάλη μας:
· Για να βάλουμε εμπόδια στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, στα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού της.
· Για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009 για όλους τους εργαζόμενους, όποια εργασιακή σχέση κι αν έχουν.

Δεν χαρίζουμε σε κανέναν ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα! Παλεύουμε, όχι μόνο για να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την αντεργατική – αντιλαϊκή νομοθεσία και από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ, αλλά και για να βελτιωθούν οι μισθολογικοί και θεσμικοί όροι της κλαδικής ΣΣΕ, στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας. Διεκδικούμε νέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων δυνατοτήτων που έχουμε δημιουργήσει με τη δουλειά μας.

Καμιά συναίνεση, κανένας συμβιβασμός! Δεν θα τους αφήσουμε να μας γονατίσουν! Οργάνωση και αγώνας παντού να φέρουμε τα πάνω – κάτω!

In this article

Join the Conversation