Ταξική Πορεία Θεσπρωτίας: Όλοι στη απεργία της Πέμπτης

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας η συγκέντρωση Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δική μας υπόθεση, και όχι της κυβέρνησης και...

• Δεν θα περιμέναμε τίποτε καλύτερο από μια κυβέρνηση η οποία πρόσφατα, σε μέρα γιορτασμού της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υποδέχτηκε τον αρχιμακελάρη Ομπάμα ως «εθνικό ευεργέτη» και «κήρυκα της δημοκρατίας»! Δεν θα περιμέναμε τίποτε περισσότερο από μια κυβέρνηση που έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη γραμμή διεξόδου που έχει να προτείνει είναι η προσκόλληση στο πλευρό των ιμπεριαλιστών και η υπηρέτηση του δόγματος υποταγής «ανήκουμε στη Δύση».

• Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό από αυτήν την κυβέρνηση. Η μόνη τους ελπίδα, ο μόνος δρόμος που έχουν να βαδίσουν είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης, της διεκδίκησης. Το τέλος των αυταπατών και η διάψευση των ελπίδων που επένδυσαν πολλοί εργαζόμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Γιατί αυτό θα σημάνει μεγαλύτερη χειροτέρευση της θέσης τους, θα σημάνει συνέχιση και βάθεμα της πολιτικής της λιτότητας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της ανεργίας, της καταστολής, θα κάνει ακόμη πιο σφιχτά τα δεσμά της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Να δώσουμε τους αγώνες με τους δικούς μας όρους! Να βάλουμε στην άκρη τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν τα συνδικάτα ως κομματικά παραμάγαζα. Να κάνουμε τα σωματεία πραγματικά όπλα για τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στον ελεύθερο και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό! Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και την αγωνιστική διεκδίκηση. Να κάνουμε την απεργία στις 8 Δεκέμβρη δική μας υπόθεση! Να μην την αφήσουμε στα χέρια των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που τη θέλουν να είναι μια ακόμη άσφαιρη τουφεκιά ώστε να βγουν από την υποχρέωση χωρίς να χαλάσουν τη σχέση τους με το αστικό κράτος. Να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά, κόντρα στο φόβο, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, τον εφησυχασμό!

– Να μην περάσει η νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!
– Κάτω οι αντεργατικοί νόμοι, νέοι και παλιοί!
– Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους, με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς!
– Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!
– Αύξηση στο επίδομα ανεργίας! Χορήγησή του σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας!
– Ελεύθερος, ανεξάρτητος από το κράτος συνδικαλισμός!
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!