Στην κατάψυξη η Παραμυθιά. Που υπάρχουν προβλήματα. Τι συμβαίνει στην Εγνατία. Τι προβλέπει ο καιρός για τις επόμενες ώρες

Στην κατάψυξη παραμένει η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή μετά και το βραδινό νέο κύμα χιονόπτωσης. Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και Νηπιαγωγεία και παιδικοί...

Στην κατάψυξη παραμένει η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή μετά και το βραδινό νέο κύμα χιονόπτωσης.

Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και Νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, παραμένουν κλειστά και σήμερα. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και υπηρεσίες καθώς και οι τράπεζες εκτός από την Εμπορική όπου λειτουργεί κανονικά με προσωπικό ασφαλείας.

Σε πολλά σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου, παρουσιάζεται ολισθηρότητα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προβλήματα αναφέρονται από κτηνοτρόφους κυρίως του ορεινού όγκου κυρίως στην προσέγγιση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Σε πολλές κοινότητες υπάρχει αδυναμία μετακίνησης έστω και με τα πόδια.

Στην Εγνατία
Στην Εγνατία Οδό έχει απαγορευθεί η κίνηση φορτηγών και λεωφορείων, ενώ η κίνηση ΙΧ γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο της το μήκος.

Στο υπόλοιπο κεντρικό δίκτυο
Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων υπάρχει και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Θεσπρωτίας, ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αλυσίδες

Επικίνδυνα σημεία
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι οδηγοί σε όλους τους κάθετους δρόμους εντός της Παραμυθιάς, από το τέλος του περιφερειακού Γεννηματά μέχρι και την Νεράιδα, από Γαλατά μέχρι τον κόμβο Ελευθεροχωρίου, από διασταύρωση Σουλίου μέχρι τα Σουλιωτοχώρια, από το αεροδρόμιο Παραμυθιάς μέχρι και Λιβούζι, σε όλο το οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων, καθώς και σε όλο το ορεινό όγκο.

Ο καιρός της επόμενες ώρες.
Μικρή πιθανότητα για χιονόπτωση υπάρχει για τις επόμενες ώρες, ωστόσο η εναλλαγή της με την βροχή σε συνδυασμό με τις αρνητικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το απόγευμα και όσο βραδιάζει, θα δημιουργήσουν παγετό.


In this article

Join the Conversation