Τα είπε η ΕΥΠΣ Ηπείρου με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, παρουσία του Μάριου Κάτση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 19/01/17, μεταξύ του προεδρείου της ΕΥΠΣ Ηπείρου με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Καπέλιο Βασίλη, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Κάτση Μάριου. Στη...

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 19/01/17, μεταξύ του προεδρείου της ΕΥΠΣ Ηπείρου με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Καπέλιο Βασίλη, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Κάτση Μάριου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΥΠΣ Ηπείρου αναφέρθηκε στην ανάγκη κάλυψης των υπηρεσιακών κενών τόσο στα τοπικά κλιμάκια όσο και στις υφιστάμενες δομές (Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Εγνατία και Ιόνια Οδός).

Ο Αρχηγός συμφώνησε ότι για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού και του εξοπλισμού χρειάζεται διοικητικός εξορθολογισμός. Σε αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε ότι επίκειται ολοκληρωτική αλλαγή του υφιστάμενου παρωχημένου κανονισμού των μεταθέσεων, η οποία αναμένεται να βγει σύντομα σε διαβούλευση, καθώς και η δημιουργία Βαθμολογίου για το Σώμα για πρώτη φορά.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΥΠΣ Ηπείρου ότι επίκειται νέος πυροσβεστικός εξοπλισμός για το προσωπικό (νέες αντιπυρικές στολές) ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο προσωπικό. Ο βουλευτής από την πλευρά του, εξήρε το έργο των πυροσβεστών και του Αρχηγείου όπου παρά τις δύσκολες συνθήκες, δίνουν καθημερινό αγώνα ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία της εισαγωγής της σχολής της Πυροσβεστικής στο μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων, με την οποία εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η διαρκής κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών.

Τέλος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τόσκας ώστε να εξευρεθεί λύση για τους Πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης που λήγει η θητεία τους.

In this article

Join the Conversation