Στην εκπομπή Ελεύθερα η Σταυρούλα Μπραΐμη. Τι είπε για δικαστήρια, έργα, αντιπολίτευση, Κάτση, Μητρόπολη και πολιτικά σχέδια +ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή «Ελεύθερα» του ARTtv και του Βαγγέλη Μάστορα, βρέθηκε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη. Μεταξύ άλλων η Σταυρούλα Μπραΐμη ανέφερε: Για το πόθεν έσχες. «Υπάρχει μείωση στα εισοδήματα,...

Στην εκπομπή «Ελεύθερα» του ARTtv και του Βαγγέλη Μάστορα, βρέθηκε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη. Μεταξύ άλλων η Σταυρούλα Μπραΐμη ανέφερε:

Για το πόθεν έσχες. «Υπάρχει μείωση στα εισοδήματα, ωστόσο ήταν επιλογή μου να είμαι δήμαρχος».

Για την πολιτική προστασία και την χιονόπτωση. «Ήμασταν σε αρκετά καλό σημείο. Δεν υπάρχουν υποδομές μηχανημάτων για να αντιμετωπίζουν χιονοπτώσεις. Με εξέπληξε δυσάρεστα η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντίδραση του μηχανισμού του δήμου, ήταν απαράδεκτη»

Για το δικαστήριο του αναδασμού. «Το δικαστήριο έγινε γιατί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άρης Μαρέτας είχε μένος για ορισμένα άτομα. Το εκμεταλλεύτηκε και η μείζων αντιπολίτευση. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν εστράφη εναντίων όλων των φερόμενων καταπατητών; Στήθηκε πανηγυράκι γύρω από την υπόθεση»

Για το δικαστήριο για τα αδρανή υλικά (η εκπομπή είχε βιντεοσκοπηθεί την προηγούμενη της αναβολής). «Ουδεμία ζημία έχει επέλθει στον δήμο. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και ξέρουμε ποιοι είναι καλοπροαίρετοι και ποιοι οχι»

Για τον Αχέροντα. «Οργιάζει η παρανoμία γιατί δεν υπάρχει κράτος. Και πρόστιμα βάλαμε και αποβολές κάναμε αλλά δυστυχώς καμία άλλη υπηρεσία δεν βοηθάει. Επεξεργαζόμαστε την νέα κανονιστική για το τεμάχιο 21, στην οποία θα απαγορεύονται οι ιππικές δραστηριότητες. Σε ότι αφορά τον δήμο θα εφαρμοστούν οι νόμοι. Προκαλώ τις αρχές. Προχωράμε την προγραμματική σύμβαση για τις παρεμβάσεις. Και στο θέμα του Αχέροντα η αντιπολίτευση είναι αρνητική χωρίς πρόταση»

Για το εμπορευματικό κέντρο στην Γκρίκα. «Προχωρεί και έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι το 2020»

Για το Σούλι. «Ο Ξενώνας ήταν κλειστός γιατι αφενός δεν υπήρχε ενδιαφέρον αφετέρου γιατί “κακό χωριό τα λίγα σπίτια”. Καθυστερούσε γιατί ένας γείτονας έκανε προσφυγές και τις έχανε. Έχω υποβάλει μήνυση στον κύριο για διαφυγόντα κέρδη. Προσπαθούμε να περάσουμε στο νέο ΕΣΠΑ το κάστρο και έχουμε καταθέσει μελέτες για τα μονοπάτια. Θα προχωρήσουμε τα πηγάδια και την οικία Μπούση, ενώ με την Περιφέρεια και την Μητρόπολη βρίσκουμε μια φόρμουλα για τους μύλους»

Για το κέντρο υγείας Παραμυθιάς. «Είναι ήρωες. Πολλά προβλήματα. Βοηθούμε όσο μπορούμε.»

Για το Ειρηνοδικείο. «Μέσα στο Φεβρουάριο δημοπρατείται η μετατροπή σε νηπιαγωγείο με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Μελά»

Για το Ιστορικό Αρχείο. «Είναι λυπηρό που αντικαταστάθηκε ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Παντελής, ο όποιος το έστησε»

Για τον βιολογικό και το αποχετευτικό. «Προχωράει το έργο. Είναι δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε την συνεργασία των κάτοικων. Θα παραδοθεί σε 2 χρόνια.»

Για τον ΧΥΤΑ. «Ίσως κάποια στιγμή να μας αναγκάσουν να βγούμε στους δρόμους αν φέρουνε απορρίμματα από το Ιόνιο. Ζούμε την λογική του παραλόγου. Εγκαλώ δημόσια τον κ. Κάτση και την κ Γεροβασίλη να πάρουν θέση.»

Για την Μητρόπολη. «Είναι θέμα μόνο του ίδιου του Μητροπολίτη να αποφασίσει αν και ποτέ θα παραιτηθεί. Θα μπορούσε η Μητρόπολη να αξιοποιούσε το οικοτροφείο. Στις λατανίες οι μισοί είναι στα καφετέριες και τους ενοχλεί αν γίνεται η μιση λιτάνευση;»

Για τον αν θα ξανά είναι υποψήφια Δήμαρχος ή υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. «Δεν είναι κάτι που το απορρίπτω για υποψήφια δήμαρχος. Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία, αυτήν την χρονική στιγμή το αποκλείω. Ανήκω στον χώρο της κεντροαριστεράς»


In this article

Join the Conversation