Στο πλευρό Πελετίδη το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων, για την δίωξη μετα απο μήνυση της Χρυσής Αυγής

Tο διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας (Παραμυθιά, Καλάβρυτα, Δίστομο, Κομμένο, Χορτιάτης, Δράμα, και άλλες 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά)...

Tο διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας (Παραμυθιά, Καλάβρυτα, Δίστομο, Κομμένο, Χορτιάτης, Δράμα, και άλλες 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά) εξέδωσε ομόφωνη απόφαση με την οποία ζητούν να παύσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, μετα απο μήνυση της Χρυσής Αύγης.

Το δίκτυο αναφέρει:

“Eχουμε χρέος και καθήκον, απέναντι στην ιστορία μας, ως δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων και χωριών, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας, να υψώσουμε τείχη ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης, απέναντι, στην αναβίωση του ναζισμού και του φασισμού. Έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στο ναζισμό, που είναι ιδεολογία που υποστηρίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής και είναι συγκλονιστικά τα Ολοκαυτώματα των πόλεων και των χωριών μας, όπου εκτελέσθηκαν, βασανίσθηκαν και υπέστησαν βιαιοπραγίες, άνανδρα και άδικα, άμαχοι και άοπλοι, συμπολίτες και πρόγονοί μας, γέροι, άνδρες, μικρά παιδιά νεογέννητα και κυοφορούμενα, και γυναίκες, ακόμη και κυοφορούσες, ενώ ταυτόχρονα, οι πόλεις και τα χωριά μας παραδίδονταν στην πυρπόληση, τη λεηλασία, την ολοκληρωτική καταστροφή και τον αφανισμό τους (χαρακτηριστικότερη, όλων, η περίπτωση της μαρτυρικής Κανδάνου)», υπογραμμίζουν.

Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας -προσθέτουν- έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στον πατραϊκό λαό και την ιστορία του αλλά και απέναντι σε όλους όσοι εκτελέστηκαν και θυσιάστηκαν από την εκδικητική μανία του ναζισμού και έγιναν ολοκαυτώματα της αντίστασης, της ειρήνης, της ελευθερίας, της φιλίας των λαών και της καταδίκης του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού.

Ο χαρακτήρας του κόμματος της Χρυσής Αυγής διαπνέεται από την ιδεολογία του ναζισμού, την οποία πιστεύει, την υπηρετεί, την επικαλείται, τη διαδίδει και αυτό αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, με τη δράση της, μέχρι σήμερα, όπως αυτή, περιγράφεται, στο υπ’ αριθμ. 215/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας», σημειώνουν και καλούν το δικαστήριο να το λάβει υπ’ όψιν του «και συνεκτιμώντας ορθά, δίκαια και αντικειμενικά τα πραγματικά περιστατικά, που θα κατατεθούν ενώπιόν του» να στηρίξει τους λόγους παύσης της δίωξης και απαλλαγής και αθώωσης του Κ. Πελετίδη.

Μόνο σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και σ’ έναν κόσμο, όπου δεν κυριαρχούν, η βία, το μίσος και οι διαχωρισμοί, όπου δεν αναπτύσσονται οι ιδέες του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού, μπορούν οι νέοι μας να αναπτύξουν πλήρως τα χαρίσματά τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο”

Την απόφαση υπογράφουν οι δήμαρχοι Σουλίου, Καλαβρύτων, Διστόμου Αράχοβας – Αντίκυρας, Ανωγείων, Βιάννου, Βόλου, Δελφών, Δράμας, Δωδώνης, Δωρίδος, Ζαγορίου, Κανδάνου – Σελίνου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Νικολάου Σκουφά, Πυλαίας – Χορτιάτη

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!