Τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς, τίμησαν την απελευθέρωση και τον Fred Boissonna ” +Φωτογραφίες

Tο έργο και ο θαυμασμός του φιλέλληνα φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά για την Ελλάδα αξίζει σήμερα, με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης, μια δεύτερη ματιά. Μετά από τόσα χρόνια,...

Tο έργο και ο θαυμασμός του φιλέλληνα φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά για την Ελλάδα αξίζει σήμερα, με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης, μια δεύτερη ματιά.

Μετά από τόσα χρόνια, δίνει ψυχή σ’ αυτά τα κομμάτια χαρτιού, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει απλές φωτογραφίες. Ο Φρεντ Μπουασονά βρέθηκε στην Θεσπρωτία το 1913 την χρονιά της απελευθέρωσης απο τους Τούρκους και με τον φωτογραφικό φακό του, αποθανάτισε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της εποχής.

104 χρόνια μετά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές του Α΄ Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς τίμησαν την απελευθέρωση και τον Μπουασονά, έχοντας ως θέμα τις φωτογραφίες του Γαλλοελβετού φωτογράφου με δραστηριότητες και μέσα στο χώρο του Νηπιαγωγείου και μέσα στο διώροφο χώρο του φιλόξενου Τοπικού Ιστορικού Αρχείου που επισκέφθηκαν σήμερα και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα επιμελώς τακτοποιημένα εκθέματα και τα σπάνια έγγραφα και βιβλία που διασώζονται με την ευγενική ξενάγηση της κ. Ιωάννας.



In this article

Join the Conversation