Στην Ιταλία νέοι απο τον σύλλογο Γλυκής και το ‘Οραμα Θεσπρωτιας, για διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ο πολιτιστικός εκπαιδευτικος οργανισμος «ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» σε συνεργασια με τον πολιτιστικο σύλλογο ΓΛΥΚΗΣ -ΠΟΤΑΜΙΑΣ συμμετέχουν με οχτώ νέους στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “HOSTING OPPORTUNITIES FOR MIGRANTS IN EUROPE”...

Ο πολιτιστικός εκπαιδευτικος οργανισμος «ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» σε συνεργασια με τον πολιτιστικο σύλλογο ΓΛΥΚΗΣ -ΠΟΤΑΜΙΑΣ συμμετέχουν με οχτώ νέους στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “HOSTING OPPORTUNITIES FOR MIGRANTS IN EUROPE”

Θα συνευρεθούν με νέους από ΙΤΑΛΙΑ –ΙΣΠΑΝΙΑ-ΜΑΛΤΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.Και θα αναπτύξουν κοινές ΔράσειςΘα αυξήσουν τις γνώσεις – εμπειρίες τους. Θα μεταδώσουν τις δικές τους.Θα γνωρίσουν άλλους νέους έθιμα, εκπαιδευτικές πρακτικές και πολιτισμούς . Θα κάνουν γνωριμίες με εκπροσώπους σημαντικών ευρωπαϊκών οργανισμών .

Εκτός από τα συνήθη διαφημιστικά υλικά για τη Θεσπρωτία και τον Αχέροντα ειδικότερα , τα μέλη της αποστολής με τη βοήθεια και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, παρασκεύασαν γλυκά , ηδύποτα και χειροτεχνήματα για να τα προσφέρουν στους νέους από τις άλλες αποστολές.Είναι πράγματι άξια επαίνου όλη αυτή η προσπάθεια που δείχνει ψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και αισθητικής

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 20 ως 29 Μάιου.

Είναι η πολλοστή φορά που το «ΟΡΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» δίνει τη δυνατότητα σε νέους της περιοχής να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες. Ακόμα περισσότερος ‘έπαινο αξίζει για το γεγονός ότι με τις ενέργειες αυτές προωθείτε η συνεργασία τοπικών φορέων και δίνεται δυνατότητα και σε νέους αγροτικών περιοχών να συμμετέχουν σε τόσο αξιόλογε Δράσεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους και καλό έργο στα παιδιά.


In this article

Join the Conversation