Στην Βουλή οι προαγωγές, μετακινήσεις και εκκαθαρίσεις στελεχών στην Τράπεζα της Ελλάδος

Νέα πράξη στην ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα δείχνει η κατάθεση ερώτησης από 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, για...

Νέα πράξη στην ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα δείχνει η κατάθεση ερώτησης από 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, για αδικαιολόγητες προαγωγές, μετακινήσεις και εκκαθαρίσεις στελεχών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι βουλευτές, στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς αυτές να μπορούν να δικαιολογηθούν. Μεταξύ άλλων, επισημαίνονται η προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ,  αλλά και η προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ και του καταστατικού της τράπεζας.

Με βάση αυτές τις καταγγελίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν οι αδικαιολόγητες προαγωγές στην Τράπεζα της Ελλάδος.

In this article

Join the Conversation