Απο την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Ηγουμενίτσα +ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει η Μαίρη Τζώραγια το Α.Π.Ε Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο Β. Ιόνιο και την Αδριατική, η ολοκλήρωση των έργων, η επέκταση των λιμενικών υποδομών,...

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής, παρέδωσε στον υπουργό τα σχέδια εκτάσεως 365 στρεμμάτων, προκειμένου να παραχωρηθούν από τον φορέα στον δήμο. Στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου συναντήθηκε με τον λιμενάρχη και τα στελέχη του λιμενικού σώματος και της ακτοφυλακής. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του σώματος, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό ,όσο σε εξοπλισμό και μέσα.

Δεν παράλειψε εξάλλου να αναφερθεί στην πρόσφατη ομιλία της καγκελαρίου Μέρκελ, κατά τις εργασίες του 10oυ Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου στο Αμβούργο, η οποία εξήρε το έργο των στελεχών του λιμενικών που κατάφεραν να σώσουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παραχώρηση του πολύ σημαντικού τμήματος από τον Ο.Λ.Η.Γ. προς τον δήμο, ζητώντας από τον κ. Κουρουμπλή να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη, λόγω της όχλησης από την κίνηση στο λιμάνι.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Κουρουμπλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκε για τις πρόσφατες επισκέψεις του στο Αμβούργο και στο Λονδίνο. «Πήγα στο Λονδίνο ενόψει του Brexit, ζητώντας από τους Έλληνες πλοιοκτήτες να έρθουν στην Ελλάδα» απάντησε ο κ. Κουρουμπλής. «Επισκέφθηκα τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Lloyd’s – όπου είχε να πάει Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας 27 χρόνια – και εν συνεχεία τους απέστειλα πρόσκληση να επισκεφθούν την Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα, αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Ελλάδα, είναι παγκόσμια δύναμη στη ναυτιλία και ο ρόλος του υπουργού καθίσταται κρίσιμος σε ζητήματα που συνδέονται με το αναπτυξιακό αυτό ρόλο της ναυτιλίας». Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν ο γ.γ. Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος – ελληνικής ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης.

 

Δείτε την επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας απο την κάμερα του Βαγγέλη Χαλμαντζή


In this article

Join the Conversation