Υποβιβάστηκε με βαριά ήττα στη Άρτα η ΚΑΕ Παραμυθιά

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος Βαριά ήττα με 69-49 γνώρισε η ΚΑΕ Παραμυθιάς στον επαναληπτικό εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Δόξα -Πυρου Άρτας και καθώς δεν μπόρεσε να...

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος


Βαριά ήττα με 69-49 γνώρισε η ΚΑΕ Παραμυθιάς στον επαναληπτικό εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Δόξα -Πυρου Άρτας και καθώς δεν μπόρεσε να προασπιστεί την υπερ της διαφορά των 15 πόντων από τον πρώτο αγώνα, οδηγήθηκε σε υποβιβασμό στην Β κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Οι φόβοι και οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, σε έναν αγώνα που η Παραμυθιάς αδίκησε τον εαυτό της φυλάσσοντας για το τέλος το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν.

Το αρχικό 4-11 υπέρ της Παραμυθιάς έδειχνε ότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο,όμως με απανωτά λάθη και με ένα σερί των γηπεδούχων γρήγορα η πλάστιγγα εγυρε για το 22-15 υπερ της Άρτας στην λήξης του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Παραμυθιά συνέχισε στο ίδιο αρνητικό μοτίβο με το τελικό 33-22 του ημιχρονου να δίνει στους γηπεδούχους καλή ψυχολογία για την έναρξη της ανάπαυλας και την διεκδίκηση της επιθυμητής διαφοράς. Ανεβάζοντας ρυθμό και παίζοντας καλή άμυνα η Παραμυθιά άλλαξε τα δεδομένα και συνεχίζοντας συγκεντρωμένα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της μειώνοντας στο -2, με το σκορ στο 39-37 τρία λεπτά πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου να προμηνύει επίτευξη του στόχου.

Η προσπάθεια όμως έμεινε εκεί και η Άρτα παίζοντας μυαλωμένα, εκμεταλλευόμενοι την κακή ημέρα πολλών παιχτών της Παραμυθιάς, έφτασε την διαφορά κοντά στον επιθυμητό για εκείνην στόχο του συν 15

Ανήμπορη η Παραμυθιά να κάνει εκ νέου επιστροφή στον αγώνα, συνέχισε να κάνει την μια λάθος επιλογή πίσω από την άλλη και σε συνδυασμό με την ευστοχία των γηπεδούχων στις ελεύθερες βολές, φτάσαμε στο τελικό 69-49 με την διαφορά των 20 πόντων να χαρίζει στην Άρτα την παραμονή στην κατηγορία.

Χαρακτηριστικό της κακής αγωνιστικής εικόνας της Παραμυθιάς τα συνολικά 27 λάθη. Μόνος διασωθέν που πάλεψε ήταν ο Μπαμπος με 23 πόντους και καλά ποσοστά.

Δεκάλεπτα: 22-15, 1-7, 13-17, 23-10.
Πόντοι- συμμετοχές Μπαμπος 23, Αθανασίου 8, Χοβολος 5,Κουμαριανός 4,Γκατζιας 3,Λωλος 2, Ταχιας 2, Μπάλλας 2, Λατσος,Ρεσβανης, Ανδρέου, Τσίπης.

In this article

Join the Conversation