O Μ. Κάτσης με αφορμή την επίσκεψη Κουρουμπλή: Επιλύουμε τα προβλήματα του Λιμένα και τον καθιστούμε κομβικό μοχλό ανάπτυξης

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη και του Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστου Λαμπρίδη στην περιοχή...

-Στο πλαίσιο της «Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF) εξασφαλίζονται 11,5 εκατομμύρια ευρώ για τη κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, το οποίο θα συνδέεται με την Εγνατία οδό.

– Είναι σε εξέλιξη η απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην τοπική κοινωνία και τον Δήμο Ηγουμενίτσας και μάλιστα παραδόθηκαν τα σχέδια εκτάσεως 365 στρεμμάτων (που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες), προκειμένου να παραχωρηθούν από τον φορέα στον Δήμο ενώ στο μεσοδιάστημα η λιμενική ζώνη απέκτησε επιτέλους φορέα διαχείρισης. -Χρηματοδοτείται με 813.000€ η κατασκευή του δρόμου 330μ. από την Β΄φάση του λιμανιού ως την Νομαρχία.

-Είναι σε τελική διαδικασία έκδοσης η Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού για την μετατροπή του λιμανιού Συβότων από αλιευτικό καταφύγιο σε τουριστικό, με ολοκληρωμένη διαχείριση και υποδομές που θα αποφέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία σε αντίθεση με σήμερα. -Με την εφαρμογή του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων και δημοσίων έργων σπάει ο κύκλος των απευθείας αναθέσεων καθώς θα γίνονται κεντρικά, ηλεκτρονικά και με διαφάνεια.

– Είμαστε υπέρ στο να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη, λόγω της όχλησης από την κίνηση στο λιμάνι τα οποία θα χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς σκοπούς. Ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει εξαγγείλει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Τέλος με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού επιτέλους, το λιμάνι Ηγουμενίτσας θα αυξήσει σημαντικά το φορτίο διερχομένων επιβατών και οχημάτων και καθίσταται έτσι κεντρικός κόμβος και δυτική πύλη όχι μόνο της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πλέγμα δράσεων που απέχει παρασάγγας από την κριτική της αντιπολίτευσης, και κυρίως της ΝΔ, που μιλά διαρκώς για «την πιο άχρηστη και αναποτελεσματική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος». Μάλλον είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες, που δοκιμάζονται σκληρά από την χρεωκοπία και την λιτότητα, γιατί ενώ κυβέρνησαν επί σειρά ετών δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτονόητα πράγματα και έτσι τους επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό αυτούσιο .

Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποιοί μας οδήγησαν στην καταστροφή και ποιοι παλεύουν, με όσα μέσα διαθέτουν, να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!