Μ. Τετάρτη: H ακολουθία του Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου στην Ιερά Μονή Παγανιών

Γράφει ο Η.Μ Είναι αναγέννηση εσωτερική να βρεθεί κανείς κατά την περίοδο της μαγευτικής άνοιξης στη Μονή Παγανιών. Μεγαλύτερη όμως πνευματική τόνωση είναι η συμμετοχή στις ακολουθίες του...

Γράφει ο Η.Μ

Είναι αναγέννηση εσωτερική να βρεθεί κανείς κατά την περίοδο της μαγευτικής άνοιξης στη Μονή Παγανιών. Μεγαλύτερη όμως πνευματική τόνωση είναι η συμμετοχή στις ακολουθίες του Μοναστηριού και ειδικά την περίοδο του Πάσχα.

Στο πλαίσιο της Μ. Εβδομάδος θα τελεσθεί στη Μονή Παγανιών την Μ. Τετάρτη και ώρα 19:00 η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρα και Μυστικού Δείπνου από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Μαρτίνη, πρόεδρο του ηγουμενοσυμβουλίου.

Στα Μοναστήρια μας, όπως σε αυτό των Παγανιών, όπου βοηθάει η όλη ατμόσφαιρα, μπορούμε να εμβαθύνουμε για μια ακόμη φορά αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα στην αγάπη του Χριστού, να τη ζήσουμε περισσότερο. Ατενίζοντας το Σταυρό Του να πάρουμε δύναμη για τις δικές μας δύσκολες ώρες και αυτό να γίνει αφετηρία νέας ζωής, ζωής θερμότερης.

Είναι σε θέση να αντιληφθεί κάθε πιστός ότι όλη η ζωή του Κυρίου επί της γης ήταν ώρα και καιρός θυσίας. Την περίοδο της Μ. Εβδομάδας, όλα κορυφώνονται. Το πικρό ποτήρι, που πολλές φορές άγγιζε τα χείλη Του, τώρα καλείται να το πιει. Ήλθε η ώρα του Πάθους. Ανώτερος όμως του σωματικού είναι ο ψυχικός πόνος. Πιο οδυνηρή από τα καρφιά είναι η προδοσία.

Όμως ο Κύριος δεν κλονίζεται…

In this article

Join the Conversation