ΒΙΝΤΕΟ: Δημοτικό Συμβούλιο – Τελείωσε πριν αρχίσει η oριοθέτηση του Αχέροντα. Παραμένει το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης στην Παραμυθιά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη. To ενδιαφέρον μονοπώλησε η συζήτηση για την oριοθέτηση της...

Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης στην Παραμυθιά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

To ενδιαφέρον μονοπώλησε η συζήτηση για την oριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αχέροντα , η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με την παρουσία του χωρικού αντιπεριφεριάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, του θεματικού αντιπεριφεριάρχη πολιτισμού και παιδείας Δημήτριου Δημάκου, της περιφεριακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη, του προέδρου του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων Αποστόλη Φούρκα, καθώς και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Γλυκή.

Στην ουσία το θέμα της οριοθέτησης του Αχέροντα με την υφιστάμενη μελέτη, τελείωσε πριν καν αρχίσει, αφού όπως αποκάλυψε ο Θωμάς Πιτούλης, το θέμα το έκλεισε από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έτσι και αλλιώς ήταν αρνητικό για την υλοποίησης της υφιστάμενης μελέτης, όπως και φάνηκε με την ομόφωνη απόφαση μη αποδοχής.

Ωστόσο το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας παραμένει και είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το επόμενο διάστημα, καθώς η Γλυκή είναι ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα. “Με το νερό δεν τα βάζουμε. Οι περιουσίες μπορούν να βρεθούν από την Γλυκή στην Σπλάτζα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της θέματος, δημοτικός σύμβουλος Ευαγγελος Ντάγκας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτριου Δημητρίου καθώς και ολόκληρη την συνεδρίαση.

Παρακολουθήστε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από εδώ. Δείτε οδηγίες για το πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο της paramythia-online.gr στην τηλεόρασή σας από εδώ

In this article

Join the Conversation