Την πρωτομαγιά Θ. Λειτουργία στη Μονή Παγανιών και τρισάγιο στη μνήμη του αείμνηστου ηγουμένου της…

Γράφει ο Η.Μ Tην πρωτομαγιά θα τελεστεί Όρθος και Θεία Λειτουργία στη Μονή Παγανιών (δεν θα τελεστεί την τελευταία Κυριακή του Απριλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά την επόμενη...

Γράφει ο Η.Μ

Tην πρωτομαγιά θα τελεστεί Όρθος και Θεία Λειτουργία στη Μονή Παγανιών (δεν θα τελεστεί την τελευταία Κυριακή του Απριλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά την επόμενη ημέρα) και θα ψαλλεί τρισάγιο στη μνήμη του αείμνηστου ηγουμένου π. Γερβασίου Κανάτα, πρωτοσυγκέλου επί πολλά χρόνια της Μητροπόλεως Παραμυθίας και πνευματικού αναστήματος του Μητροπολίτου Τίτου.

Συμπληρώνονται την ημέρα εκείνη δύο χρόνια από το θάνατό του σε τροχαίο.

Οι τομείς, στους οποίους εργάστηκε ήταν κυρίως δύο:

Ο ένας ήταν η ανασύσταση εκ θεμελίων σχεδόν της Μονής Παγανιών. Ο άλλος, η μέριμνά του ως πρωτοσυγκέλου για ζητήματα διοίκησης. Έχοντας την ανύστακτη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Τίτου τα κατάφερε και στους δύο τομείς. Άφηνε μια αύρα πνευματικότητας, χωρίς να υπερηφανεύεται, χωρίς ποτέ να μιλάει για το έργο, το οποίο έκανε. Εμπιστευόταν τα πάντα στα χέρια του Θεού. Μέσα στο δύσκολο κόσμο, που ζούμε, και μέσα στις δύσκολες εποχές, που βιώνουμε, η πορεία της Εκκλησίας χρειάζεται ως φάρο και οδοδείκτη έναν τέτοιο κληρικό, τέτοιους ιερωμένους, ώστε η πορεία αυτή να βρει στην κορυφή της τον Ιησού Χριστό, τον οποίο ο μακαριστός π. Γερβάσιος τόσο αγάπησε και τόσο συνέζησε μαζί Του καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!