Γιογιακας στην ομιλία για το πολυνομοσχέδιο: “Οι Ελληνες δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο” +ΒΙΝΤΕΟ

Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες άλλης μιας απόπειρας της συγκυβέρνησης να βαφτίσει το κρέας ψάρι. Να εμφανίσει την ψήφιση των μέτρων ως την απαρχή καλύτερων ημερών για τον...

Ο τρίτος. Πρώτα απ’ όλα γνωρίζουμε όλοι μας πού οφείλεται κατά κύριο λόγο το πλεόνασμα αυτό. Έχουν υπερφορολογηθεί τα πάντα. Μόνο ένα μικρό μέρος, από τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε πάρει γι’ αυτό το σκοπό, έχει πάει σε οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες. Και, αφού θα έχουμε ανάλογο πλεόνασμα και τα επόμενα χρόνια, αφού ο κύριος Τσίπρας λέει ότι πέτυχε το 2016 οκτώ φορές μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό που ήθελε, γιατί δεν επιστρέφει ένα μικρό κομμάτι της υπέρβασης, για να δώσει μια ανάσα στην κοινωνία που δοκιμάζεται; Αυτή ήταν και η κοστολογημένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δε χρηματοδοτεί από τώρα όλες τις θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς; Γιατί δε μειώνει τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%; Γιατί δεν καταργεί τον φόρο στο κρασί;

Καλωσορίζουμε παρ’ όλα αυτά την υιοθέτηση της πρότασής μας για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, που θα ανακουφίσει τους αγρότες από τα δυσβάσταχτα έξοδα παραγωγής. Αλλά, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, υπάρχουν άλλοι δύο μύθοι που πραγματικά ξεπερνάνε κάθε όριο πολιτικού θράσους. «Δε θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα απ’ όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο από το 2019 και μετά» έλεγε ο Πρωθυπουργός. Και φέρνει μέτρα 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι και το 2021.

Που φορτώνουν με νέα βάρη όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας… Μείωση των κυρίων και των επικουρικών συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση ειδικών μισθολογίων… Νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για 1,4 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, που θα φτάνει μέχρι και το 28%.

Περικοπές σε επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Κατάργηση δεκάδων άλλων που, υποτίθεται, θα ενσωματωθούν ως δαπάνες στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Και έρχομαι στον πέμπτο και μεγαλύτερο μύθο, που είναι τα περίφημα αντίμετρα. Δεν ισχύει ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αυτόματα, αν πιάσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Τα αντίμετρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι το πλεόνασμα ξεπερνά το 3,7% του ΑΕΠ και για όσο επιτρέπει το ποσοστό της υπέρβασης. Αφού, βέβαια, συμφωνήσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι άλλοι θεσμοί. Για να εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα στο ακέραιο πρέπει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 με 5,7% του ΑΕΠ, δηλαδή πλεόνασμα πάνω από 10 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Πιστεύει κανείς ειλικρινά, ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα τέτοιο μέγεθος, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί ότι είναι αδύνατον; Όσο λοιπόν κι αν κάποιοι αγαπητοί συνάδελφοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, τα αντίμετρα ως «πακέτο» δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Και, ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσο προσβάλλεται η νοημοσύνη των πολιτών, όταν η Κυβέρνηση τους παίρνει ένα καρβέλι ψωμί, με την υπόσχεση να τους επιστρέψει κάποτε μερικά ψίχουλα!

Σε αυτούς τους μύθους, κυρίες και κύριοι, στηρίχθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της συγκυβέρνησης! Ένα τέταρτο, ουσιαστικά Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς αντίμετρα, χωρίς ελάφρυνση του χρέους.

Ε, λοιπόν σε αυτή την απάτη η Νέα Δημοκρατία άλλοθι δε δίνει! Οι Έλληνες έχουν καταβάλει βαρύ τίμημα για την παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία. Δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο!

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!