M. Κάτσης: Η αλήθεια για το ΤΕΠ, τα ερείπια που άφησαν στην Θεσπρωτία και τα κροκοδείλια δάκρυα

Κτίριο Τ3 στο λιμάνι, Φοιτητική εστία στη Ν.Σελευκεια, κτίριο αναψυχής στις εργατικές κατοικίες. Και υπάρχουν και άλλα (κτηνιατρείο, κτίριο διοίκησης ΒΙΟΠΑ, κτίριο ναρκοκοντρολ).  Αυτά είναι τα ερείπια που...

Κτίριο Τ3 στο λιμάνι, Φοιτητική εστία στη Ν.Σελευκεια, κτίριο αναψυχής στις εργατικές κατοικίες. Και υπάρχουν και άλλα (κτηνιατρείο, κτίριο διοίκησης ΒΙΟΠΑ, κτίριο ναρκοκοντρολ).  Αυτά είναι τα ερείπια που άφησαν στη Θεσπρωτία οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όσοι ανέλαβαν τις ευθύνες του τόπου. Κτίρια ημιτελή, υπερκοστολογήσεις και απεντάξεις.

Για αυτοκριτική ή απόδοση ευθυνών, ούτε λόγος τόσα χρόνια. Αυτή είναι και η μοίρα που επεφύλασσαν στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, αν δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή στη χώρα. Απένταξη, ερείπια και πρόστιμα εκατομμυρίων από τις τσέπες των πολιτών.

Για να ξεδιαλύνουμε οριστικά και τη σκόπιμη αντιστροφή της πραγματικότητας:

1. Το Νοσοκομείο Φιλιατων δεν κλείνει για να ανοίξει το ΤΕΠ. Αυτή η συζήτηση ανήκει σε άλλη δεκαετία και πλέον ακούγεται ως ανέκδοτο. Έκτοτε εχει γινει νέα πτέρυγα, γίνονται προσλήψεις, αγοράζονται μηχανήματα! Άλλοι σχεδιαζαν κλείσιμο όχι εμείς.

2. Το ΤΕΠ θα αξιοποιηθεί οχι ως ΚΥ όπως απαξιωτικά διαδίδεται αλλά ως ΤΕΠ! Θα επιτελέσει το σκοπό που σχεδιάστηκε και θα στελεχώνεται σταδιακά με προσλήψεις ή μετακίνηση ιατρών που θέλουν να έρθουν απο άλλους νομούς. Απόδειξη η αναθεώρηση προς τα πάνω (κλίνες, οργανικές θέσεις, προϋπολογισμός) του Οργανισμού του Νοσοκομείου που ηταν ουτοπία εως σήμερα.

3. Το ΤΕΠ παρότι σχεδιάστηκε λάθος για μικροπολιτικούς λόγους ψηφοθηρίας με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό στον κοσμο 25 χλμ μακριά απο το Νοσοκομείο (αυτό παραλάβαμε), εν τούτοις μετά την αποκατάσταση ζημιών το προηγούμενο διάστημα ειναι ενα κτίριο κόσμημα σε καταπληκτική τοποθεσία.

Είναι έγκλημα να παραμείνει αναξιοποίητο και να μην παραδοθεί στον Θεσπρωτικό λαό ο οποίος ειναι και ο μοναδικός που το διεκδικεί. (αλήθεια ζήτησε κανείς τη λειτουργία του εδώ και 2 χρόνια και δεν το ακούσαμε;)

Όποιος έχει διαφορετική άποψη, ή ρεαλιστική πρόταση λειτουργίας να την καταθέσει και να μας πει γιατί δεν έγινε έως σήμερα.

Υ.Γ: Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει νοσοκομείο Σαντορινης! Και ο νοών νοειτω…

Δειτε τους ερειπιώνες:


In this article

Join the Conversation