Στον Αχέροντα το 1ο νηπιαγωγείο Παραμυθιάς, στα πλαίσια της δράσης «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές»

Tον μυθικό ποταμό Αχέροντα στα πλαίσια της δράσης «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» επισκέφθηκαν παιδιά από το 1o νηπιαγωγείο Παραμυθιάς. Εκεί τους υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του φορέα διαχείρισης Στενών και...

Tον μυθικό ποταμό Αχέροντα στα πλαίσια της δράσης «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» επισκέφθηκαν παιδιά από το 1o νηπιαγωγείο Παραμυθιάς.

Εκεί τους υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του φορέα διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την ιστορία του ποταμού καθώς και για τα είδη της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής.

Μιλήσανε για ερπετά όπως οι χελώνες ξηράς και γλυκού νερού, για τον ηπειρωτικό βάτραχο και το νερόφιδο καθώς και για θηλαστικά όπως η βίδρα, η αγριόγατα, ο μυοκάστορας και οι νυχτερίδες!

Μεγάλη ποικιλομορφία υπάρχει στην ορνιθοπανίδα της περιοχής καθώς υπάρχουν χρυσαετοί, γερακίνες, χαλκόκοτες, ασπροπάρηδες και άλλα 129 είδη πουλιών!

Στη συνέχεια αφού τα παιδιά παίξανε με το νερό και πετάξανε πετρούλες στο ποτάμι, αποχωρήσανε γεμάτοι ενθουσιασμό και οπλισμένοι με νέες γνώσεις για το υπέροχο ποτάμι του τόπου μας με την τεράστια ιστορία!

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!