Η αυτοκατανάλωση της ενέργειας των αγροτικών φωτοβολταϊκών, το ζητούμενο της συνάντησης του ΠΣΑΘ στην Παραμυθιά +ΒΙΝΤΕΟ

Η αναγκαιότητα για την αυτοκατανάλωση της ενέργειας των αγροτικών φωτοβολταϊκών, ήταν το αντικείμενο της ευρείας ανοιχτής συνάντησης που πραγματοποίησε στην Παραμυθιά το πρωί του Σαββάτου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος...

Η αναγκαιότητα για την αυτοκατανάλωση της ενέργειας των αγροτικών φωτοβολταϊκών, ήταν το αντικείμενο της ευρείας ανοιχτής συνάντησης που πραγματοποίησε στην Παραμυθιά το πρωί του Σαββάτου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Θεμάτων, στην δεύτερη επίσκεψη του στην περιοχή.

Το παρόν στην συνάντηση μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, η αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων Βασιλική Ντούκα, το προεδρείο του Π.Σ.Α.Θ, η πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυρτώ Λύκα, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και αγρότες επενδυτές στην ηλιακή ενέργεια.

Κοινή συνισταμένη τον τοποθετήσεων ήταν  η αναγκαιότητα της χρήσης του net metering, το οποίο έχει πάρει ΦΕΚ από το 2015 και εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί τον κύριο τρόπο συμψηφισμού ενέργειας με φωτοβολταϊκά σε πολλές χώρες του κόσμου. Ουσιαστικά με το net metering γίνεται ενεργειακός συμψηφισμός της παραγόμενης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά στην στέγη ενός κτιρίου με την καταναλισκόμενη ενέργεια από το νοικοκυριό ή την επιχείρηση ενώ η περίσσεια ενέργειας διοχετεύεται στο δίκτυο είτε με κάποια αποζημίωση είτε όχι (στην Ελλάδα το 2015 χωρίς αποζημίωση).

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν από την κάμερα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων, τις τοποθετήσεις του Μάριου Κάτση, του Βασίλη Γιόγιακα, της Αντιγόνης Φίλη, της Μυρτώ Λύκα, της Βασιλικής Ντούκα, των εκπρωσόπων του Π.Σ.Α.Θ, αλλα και τις ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.


In this article

Join the Conversation