H πίεση στον ΠτΔ, έφερε αποτελέσματα. 3.700.000€ για το οδικό δίκτυο στα Σουλιωτοχώρια, την οικία Μπούση και τα πηγάδια Σουλίου

Έξι νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου εντάχθηκαν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολική χρηματοδότηση 25,2 εκατ. ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης,...

Έξι νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου εντάχθηκαν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολική χρηματοδότηση 25,2 εκατ. ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ των έργων και 3 περιπτώσεις που αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα των κάτοικων στα Σουλιωτοχώρια, όπως η αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 €, η αναστήλωση της οικίας Μπούση στο Σούλι, καθώς και η ανάδειξη των ιστορικών πηγαδιών της περιοχής, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 €.

Πιο συγκεκριμένα, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αφορά την σύνδεση της Εγνατιας Οδού από το Ελευθερωχώρι έως τον Σούλι, μέσω Αγ. Κυριακής.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον Περιφεριάρχη Ηπείρου Αλ. Καχρίμανη και την δήμαρχο Σουλίου Στ. Μπραίμη, στο διοικητήριο του Σουλίου κατα τις πρόσφατες εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Κουγκίου, ενώ είχε προηγηθεί και σχετικό υπόμνημα της δημάρχου Σουλίου στον ΠτΔ, στο οποίο μεταξύ των αιτημάτων, υπήρχαν και οι τρεις περιπτώσεις που εγκρίθηκαν απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας.

Για τη χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την τοπική οικονομία αλλά και τον πολιτισμό, των έργων αυτών, προχωράμε στην υλοποίησή τους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη».

Αναλυτικά τα εργα:

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ – ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 3.500.000
ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΜΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ 200.000
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΡΡΑΚΟ, ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ 700.000
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 18.000.000
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 300.000
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ηπείρου 2.500.000

In this article

Join the Conversation