Τιμητικό δίπλωμα στον π. Ηλία Μάκο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του δραστήριου και οραματιστή προέδρου της Λευτέρη Τζόκα, βραβεύτηκαν μέλη της κληρικοί και ιεροψάλτες με ενδιαφέρον λογοτεχνικό...

Σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του δραστήριου και οραματιστή προέδρου της Λευτέρη Τζόκα, βραβεύτηκαν μέλη της κληρικοί και ιεροψάλτες με ενδιαφέρον λογοτεχνικό έργο, αλλά και ταυτόχρονα με προσφορά στην Εκκλησία.

Μεταξύ των άλλων απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και στο Θεσπρωτό πρεσβύτερο-θεολόγο π. Ηλία Μάκο, της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Απόστολος Φορλίδας, ενώ μίλησε και το ο θεολόγος-εκπαιδευτικός και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος.

Σκοπός της απονομής των τιμητικών διπλωμάτων σε κληρικούς και ιεροψάλτες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ήταν να καταδειχθεί πως το ανθρώπινο δυναμικό της Εκκλησίας δεν είναι αποκομμένο από τις πνευματικές ζυμώσεις της εποχής και συμβάλλει, ο καθένας με τις δυνάμεις του, να εμφανιστεί νέο ήθος στην κοινωνία με τη δράση της Εκκλησίας

In this article

Join the Conversation